Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Μεγάλη διαδήλωση του ΚΚ Ιταλίας – PCI, ενάντια σε κυβέρνηση ΝΑΤΟ ΕΕ

Την πρώτη μεγάλη κινητοποίηση (συγκέντρωση και πορεία) ενάντια στο σχηματισμό της κυβέρνησης Κόντε, με σύμπραξη του Κινήματος 5 αστέρων και του Δημοκρατικού Κόμματος, μετά την παραίτηση Σαλβίνι πραγματοποίησε το Κομμουνιστικό Κόμμα Ιταλίας PCI (με ΓΓ Marco Rizzo) πλημμυρίζοντας την piazza Santi Apostoli της Ρώμης.

Με μια σχολαστική προετοιμασία Όλοι το Σάββατο 5-Οκτ στους δρόμους ενάντια στη νέα κυβέρνηση, ήδη από τις 3-Σεπ

🔊 Έκκληση για μια ενωτική διαδήλωση σε όλες τις συνδικαλιστικές και πολιτικές δυνάμεις που μοιράζονται μαζί μας την ανάγκη οικοδόμησης μιας κοινωνικής αντιπολίτευσης📍

«Με την ψήφο στήριξης του Κινήματος Πέντε Αστέρων, η γέννηση της νέας κυβέρνησης Conte είναι πλέον θέμα ωρών. Το Κίνημα των Πέντε Αστέρων -M5S, μαζί με το Δημοκρατικό Κόμμα – Partito Democratico / PD και τα υπόλοιπα του «αριστερού» Κοινοβουλίου (Liberi – Uguali & απολειφάδια της «Ιταλικής “Αριστεράς”») ετοιμάζονται να σχηματίσουν το νέο εκτελεστικό όργανο στα χνάρια της απόλυτης συνέχειας με τα προηγούμενα. Το χρώμα αλλάζει αλλά η εικόνα παραμένει η ίδια.

Δεν θα είναι κυβέρνηση καμπής, αλλά μια κυβέρνηση που θα συνεχίσει τις αντιλαϊκές πολιτικές υπέρ του κεφαλαίου και των μεγάλων ομίλων. Μια κυβέρνηση ισχυρών δυνάμεων, τραπεζών, αγορών, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Confindustria (ΣΣ-|> ΣΕΒ) με τη ρητή και απόλυτη στήριξη των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και του Βατικανού. Οι επιδείξεις υποστήριξης όλων αυτών των τομέων και η θετική αξιολόγηση που εξέφρασαν οι αγορές δεν αφήνουν ούτε σκιά αμφιβολίας. Εμείς οι κομμουνιστές θέλουμε ευθύς εξαρχής να καταγγείλουμε τον αντιλαϊκό χαρακτήρα αυτής της κυβέρνησης, καλώντας τους εργαζόμενους και να μην πέσουν στην παγίδα των «φιλικών κυβερνήσεων» και να μην εναποθέσουν φρούδες ελπίδες σε αυτό το νέο εκτελεστικό όργανο


Banner Γυάρος


Οι εφημερίδες ονόμασαν αυτήν την κυβέρνηση «κίτρινο-κόκκινη». Απορρίπτουμε αυτόν τον ορισμό επειδή η νέα «κόκκινη» κυβέρνηση Conte είναι ανύπαρκτη. Είναι ένα ακόμη -το χιλιοστό, προϊόν της λαϊκής απόρριψης του κινήματος των πέντε αστέρων, στα πιο ριζοσπαστικά και καίρια σημεία τους προγράμματός του. Τo M5S, μετά την αποδοχή της συμμαχίας με τη Lega, δυναμώνοντας Σαλβίνι και δεξιά, σήμερα συμμαχεί με το PD, για να παραμείνει στην κυβέρνηση.

Πριν από λίγες εβδομάδες με την καθοριστική ψήφο τους εκλέγοντας την Ursula von Der Leyen ως Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εμφανίστηκαν σε διεθνές επίπεδο ως νέο κόμμα σταθερότητας στη χώρα μας.

Κόκκινο δεν είναι σίγουρα το Δημοκρατικό Κόμμα, φορέας αντιλαϊκών πολιτικών, σταθερός υποστηρικτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, ικανό, μέσω της επιρροής του στα συνδικάτα (ΣΣ -|> αντίσοιχοι εργατοπατέρες ΓΣΕΕ), να νομιμοποιήσει τις χειρότερες πολιτικές εναντίον εργαζομένων, εξαλείφοντας την κοινωνική αντιπολίτευση.

«Κόκκινη» δεν είναι ούτε το κοινοβουλευτικό «αριστερό» κομμάτι (Liberi e Uguali, Sinistra Italiana), που αμέσως έγινε ουρά στη νέα εκτελεστική εξουσία, βασικά, για τα κουκιά, αφού δεν μπορεί ούτε στο ελάχιστο να επηρεάσει -πολύ περισσότερο να καθορίσει την κυβερνητική πολιτική, αυτοσυντηρώντας μια διαχειριστική ηγεσία χωρίς κοινωνικό αντίκτυπο και ρόλο

Αυτή η κυβέρνηση δεν θα βάλει φραγμό στην ανάπτυξη της  Lega (Λέγκας του Βορρά) και της δεξιάς  της οποίας τα αντιδραστικά, κατασταλτικά και ρατσιστικά μέτρα δικαίως προκάλεσαν περιφρόνηση και μεγάλη ανησυχία σε ευρείς τομείς των λαϊκών στρωμάτων.

Εκείνοι που πιστεύουν ότι η εναλλακτική λύση σε μια εθνικιστική δεξιά μπορεί να είναι αυτή η κυβέρνηση -εντολοδόχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι γελασμένοι, αυταπατώνται και παίζουν το παιχνίδι της δεξιάς.

Ακριβώς αυτή η κυβέρνηση, που πέρασε ως «αριστερή», θα είναι ένας νέος ισχυρός σπόνσορας ανάπτυξης της δεξιάς στη χώρα μας, η οποία φαίνεται ήδη στα αποστασιοποιημένα μάτια πολλών, ως η μόνη δυνατή εναλλακτική λύση.

PCI logo

Σε αυτό το πλαίσιο, που κυριαρχείται από την ψεύτικη εναλλακτική λύση ανάμεσα στους εθνικιστές και τους ευρωπαίους, το καθήκον των κομμουνιστών είναι να προωθήσουν μια ισχυρή πολιτική αντιπολίτευση στην αναδυόμενη κυβέρνηση και να εργαστούν για τη δημιουργία ενός μεγάλου κοινωνικού μετώπου ικανού να ενώσει τους εργαζόμενους και τις λαϊκά στρώματα, τα ταξικά συνδικάτα, ευρύτερες πολιτικές δυνάμεις και κινήματα.

Ένα μέτωπο αγώνα που να αποδεικνύει ότι η μόνη πραγματική δυνατή εναλλακτική λύση είναι εκείνη στην οποία η εξουσία βρίσκεται στα χέρια των εργαζομένων και του λαού, η οποία θα έχει ως βάση την έξοδο από την ΕΕ και του ΝΑΤΟ και το σπάσιμο με τις καπιταλιστικές πολιτικές και συμφέροντα.

Για όλους αυτούς τους λόγους, το Κομμουνιστικό Κόμμα σας καλεί σε μια μεγάλη διαδήλωση στους δρόμους της Ρώμης το Σάββατο 5 Οκτωβρίου και ταυτόχρονα απευθύνει έκκληση σε όλες τις συνδικαλιστικές και πολιτικές δυνάμεις που μοιράζονται μαζί μας την ανάγκη οικοδόμησης μιας κοινωνικής αντιπολίτευσης σε αυτήν την κυβέρνηση να συμμετάσχουν και να την οργανώσουν μαζί μας».

Marco Rizzo risponde alla risoluzione del Parlamento Europeo

All'Unione Europea, al Partito Democratico e alle destre, che vorrebbero banditi noi e i nostri simboli, il segretario generale Marco Rizzo risponde così. Le loro menzogne non riusciranno mai a fermare il Partito Comunista.

Gepostet von Partito Comunista am Sonntag, 6. Oktober 2019

Marco Rizzo

Το μήνυμα της συγκέντρωσης σαφέστατο «Για μια ταξική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση Κινήματος 5 Αστέρων – Δημοκρατικού Κόμματος, ενάντια στην ΕΕ των τραπεζών και του αντικομμουνισμού» (πανό κεντρικής εξέδρας)

Στις δηλώσεις του προς τα ΜΜΕ, ο Μάρκο Ρίτσο, με αφορμή το αισχρό ψήφισμα εξίσωσης ΕΣΣΔ – Ναζιστικής Γερμανίας της ΕΕ,  θύμισε πως «αν δε νικούσε ο Κόκκινος Στρατός, σήμερα θα μιλούσαμε γερμανικά. Δεν είναι αστείο», αναφέρθηκε αναλυτικά στη συνέχεια στη διάρκεια της ομιλίας του

Δείτε επίσης |>
Rizzo: «Il vero “totalitarismo” è quello capitalista»

🏴 Πραγματικός ολοκληρωτισμός είναι ο καπιταλισμός

Για τη στάση και των ιταλικών πολιτικών δυνάμεων στο ευρωκοινοβούλιο κατά την ψηφοφορία είπε πως προφανώς στηρίχθηκε από τη δεξιά -που «κάνουν τη βρώμικη δουλειά τους», αλλά και το Δημοκρατικό Κόμμα (PD), διαβάζοντας ποιοι  το υπερψήφισαν.

PCI 5 Ottobre 2019

Στάθηκε ιδιαίτερα στο όνομα του Giuliano Pisapia …βίος και πολιτεία «εξελέγη με το σφυροδρέπανο, τραγουδούσε το “Bandiera Rossa” και ύψωνε τη γροθιά του μόνο και μόνο “για να κάτσει τον κώλο του στα βουλευτικά έδρανα”» (ΣΣ |> είχε εκλεγεί παλιότερα βουλευτής της Κομμουνιστικής Επανίδρυσης, υπήρξε δήμαρχος Μιλάνου  … ξεκίνησε την πολιτική καριέρα τη 10ετία του 1970 με τη Democrazia Proletaria, το 1996 γίνεται βουλευτής της Rifondazione Comunista, το 1998 μπαίνει στο παιχνίδι εκτός ομάδας Cossutta, επανεκλέγεται το 2001, ενώ το 2006 «κρατάει πισινή» και διορίζεται -εν αναμονή, υψιλόμισθος πρόεδρος της επιτροπής αναθεώρησης του ποινικού κώδικα, το 2010 αυτοπροβάλλεται σαν ενωτική λύση για δήμαρχος Μιλάνου και εκλέγεται πανηγυρικά το 2011 από σύμπραξη της «Οικολογικής» αριστεράς -Sinistra Ecologia Libertà + Partito Democratico «εκπορθώντας το -παραδοσιακά, κάστρο της δεξιάς του Silvio Berlusconi με μια καμπάνια μέσω internet και ΜΚΔ)  και σήμερα σαν ευρωβουλευτής στην «Ομάδα Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών – Δημοκρατών με το Partito Democratico  υπερψηφίζει το αντικομουνιστικό ψήφισμα

Marco Rizzo

«Είναι ντροπή», δήλωσε ο ΓΓ του PCI εν μέσω έντονων σφυριγμάτων αποδοκιμασίας των συγκεντρωμένων στο άκουσμα του ονόματος Pisapia και προσθέτοντας «αυτή είναι η ιστορία ενός είδους “αριστεράς” στη χώρα μας» αναφερόμενος και στην ακροδεξιά όλης της Ευρώπης, που «βγάζει εκτός νόμου τα ΚΚ από την Πολωνία ως την Ουγγαρία, αλλά και εκτός ΕΕ, στην Ουκρανία» υπογραμμίζοντας πως «αυτό δε θα κάμψει την αποφασιστικότητα των κομμουνιστών» σκίζοντας και πετώντας στον κόσμο, σε μια συμβολική κίνηση ένα κείμενο με τον τίτλο του ψηφίσματος, στα χρώματα της ΕΕ. «Το κάνουμε γιατί η ιστορία του ΚΚ στη χώρα μας είναι η ιστορία της αντίστασης, η ιστορία του αντιφασιστικού αγώνα, της παρανομίας».

Roma, in diretta dalla manifestazione contro il governo M5S-PD e contro la mozione anticomunista del parlamento europeo.

Gepostet von Partito Comunista am Samstag, 5. Oktober 2019

Αν για κάποιο λόγο κάποια βίντεο δεν παίζουν στη συσκευή σας, ανατρέξτε στο FaceBook & στο site του PCI


Η διαδήλωση έκλεισε με την 🚩 «Bandiera Rossa» και τον 🚩 ύμνο της Διεθνούς.

Επιμέλεια  Ομάδα ¡H.lV.S!

Επικοινωνία – [ FaceBook |>1<|-|>2<| ] – Blog