Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Μεγάλη εκδήλωση αλληλεγγύης στην Κούβα διοργανώθηκε στη Βέροια

Στο πλαίσιο της παρουσίας της στη Βέροια, η πρέσβης της Δημοκρατίας της Κούβας Zelmys Maria Dominguez Cortina μίλησε σε μεγάλη συγκέντρωση αλληλεγγύης πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 10/9 στο αμφιθέατρο της Αγίας Παρασκευής στη Βέροια. Την υποδέχτηκε το Δ.Σ του Μορφωτικού- Αθλητικού Συλλόγου ΜΑΣ «Η ΚΑΛΛΙΘΕΑ, προσφέροντας την λουλούδια, αλλά και παίζοντας της ποντιακή μουσική με τον παραδοσιακό κεμεντζέ.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Αλέκος Χατζηκώστας εκδότης της εφημερίδας «Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ» τονίζοντας την ανάγκη να δυναμώσει και σε τοπικό επίπεδο η έκφραση πολύμορφης και έμπρακτης αλληλεγγύης προς το Νησί της Επανάστασης, όπως και κάλεσε το λαό και τους φορείς να εντείνουν τον αγώνα τους για την άρση του δολοφονικού εμπάργκο.

veria cuba solidarity 1 10 9 2021

Χαιρετισμό έκαναν ο Νίκος Μόττας, Γ.Γ του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου Θεσσαλονίκης και ο Βελισσάριος Κοσσυβάκης, συντονιστής της Ελληνικής Επιτροπής για το Νόμπελ Ειρήνης στην Κουβανική Ιατρική Ταξιαρχία «Henry Reeve».

Πριν την έναρξη τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη, στενού και πολύχρονου φίλου της Κούβας. Επίσης διατέθηκαν τα εικαστικά λευκώματα του Τάκη Βαρελά, με τον δημιουργό του να υπογράφει τα αντίτυπα.

«Τσε Γκεβάρα, πρεσβευτής της Επανάστασης», του Νίκου Μόττα