Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Μεγάλη και δυναμική συγκέντρωση του ΠΑΜΕ ενάντια στην ιμπεριαλιστική επίθεση στη Συρία (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Με μαζικότητα και παλμό, το ΠΑΜΕ διαδήλωσε ενάντια στην επίθεση που πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου από ΗΠΑ-Βρετανία-Γαλλία ενάντια στη Συρία, με τη στήριξη, όπως διαδηλώθηκε, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ «που υποκρίνονται τους Πόντιους Πιλάτους, ανοίγοντας το δρόμο για τη νέα σφαγή».

athina6

Περισσότεροι από 20.000 χιλιάδες διαδηλωτές διατράνωσαν την αντίθεσή τους στο νέο ιμπεριαλιστικό έγκλημα με τις επιθέσεις στη Συρία και την ελληνική εμπλοκή στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ. Με τα συνθήματα «Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι» και «Τραμπ, Μέι και Μακρόν, είναι δολοφόνοι των λαών»να δονούν την ατμόσφαιρα η πορεία έφτασε  στην σιδερόφρακτη από κλούβες των ΜΑΤ και «ζωσμένη» από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις αμερικανική πρεσβεία.

athina8

Τα συνθήματα που κυριάρχησαν στην πορεία ήταν «Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών» και «Φονιάδες, ληστές, υποκριτές είναι οι Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές». Στην κεφαλή της πορείας βρισκόταν το πανό του ΠΑΜΕ που ανέγραφε «Οι ιμπεριαλιστές τη Γη ξαναμοιράζουν με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν».

athina9

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και παρατεταγμένες κλούβες προστάτευαν τις ξένες πρεσβείες του συνασπισμού των χωρών που συμμετείχαν  στον βομβαρδισμό της Συρίας.

athina10

Στο συλλαλητήριο παραβρέθηκε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, και «απαιτήθηκε» η άμεση επιστροφή των Ελλήνων στρατιωτών που βρίσκονται σε αποστολές εκτός συνόρων και το κλείσιμο της βάσης της Σούδας.

 

 

athina2

athina1