Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

«Μεγάλος Περίπατος»: Δεν έχει τελειωμό η μεγάλη ταλαιπωρία – Αναστολή του βεβιασμένου σχεδίου ζητά ο Ν. Σοφιανός

Δεν έχει τελειωμό η μεγάλη ταλαιπωρία που προκαλεί ο «Μεγάλος Περίπατος» στο κέντρο της Αθήνας, ενώ ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης επιμένει στην άρον άρον υλοποίηση του σχεδίου παρά τις αντιδράσεις εμπόρων και επαγγελματιών και παρά το μποτιλιάρισμα στους παρακείμενους δρόμους.

Πλέον αλλαγές γίνονται στην κάτω πλευρά του Συντάγματος και τα έργα αναμένεται να ολοκληρωθούν τις επόμενες μέρες. Οι παρεμβάσεις αφορούν κυρίως στο οδικό τμήμα που συνδέει την οδό Σταδίου (διασταύρωση με Καραγιώργη Σερβίας) με τη Φιλελλήνων (διασταύρωση με Μητροπόλεως).

banner skliros aprilisΚαι σήμερα η ταλαιπωρία ήταν μεγάλη λόγω των καθυστερήσεων στη ροή των οχημάτων.

Το συγκεκριμένο έργο αντιμετωπίζει το κέντρο της Αθήνας ως “τουριστικό προϊόν” και δεν θα ωφελήσει την πλειοψηφία των εργαζομένων και των αυτοαπασχολουμένων της πόλης αλλά τους μεγαλοξενοδόχους και τα μεγάλα εμπορικά κέντρα.  Η όλη διαδικασία έγινε βιαστικά χωρίς τις απαραίτητες μελέτες, με το σκεπτικό της ενίσχυσης του τουρισμού στο κέντρο της Αθήνας, ενταγμένο στη λογική της κυβέρνησης “ανοίξαμε και σας περιμένουμε” για την προσέλκυση τουριστών. Εάν ήθελε η δημοτική αρχή να μειώσει τη χρήση των ΙΧ στην Αθήνα θα έπρεπε πρώτα να αναβαθμίσει το δίκτυο μαζικής μεταφοράς.

Αναστολή ζητά η «Λαϊκή Συσπείρωση»

«Πρέπει να υπάρξει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την αναστολή αυτής της μεγάλης ταλαιπωρίας που φέρνει ο “Μεγάλος Περίπατος”», τόνισε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» της Αθήνας. Τόνισε πως «η επικοινωνιακή καταιγίδα που έχει ξεσπάσει για το μεγάλο περίπατο, με τον δήμαρχο να προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, δεν μπορεί να κρύψει τη δύσκολη καθημερινότητα που βιώνουν οι Αθηναίοι, για την οποία ο δήμος έχει ευθύνη».

Πρόσθεσε πως «έχουν ευθύνη και οι παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ να στηρίξουν την αναστολή του. Ας μην ξεχνάμε ότι το Συμβούλιο της πρώτης Δημοτικής Κοινότητας δεν πήρε απόφαση υπέρ του “Μεγάλου Περιπάτου”, ενώ στην Οικονομική Επιτροπή ψηφίστηκε μόνο από την παράταξη του δημάρχου».

Σημείωσε ότι πρέπει «να δοθεί η δυνατότητα να ακούσουμε τη φωνή των εμπόρων, των επαγγελματιών και των εργαζομένων, που έχουν καταθέσει 130 υπογραφές διεκδικώντας την αναστολή της εφαρμογής του βεβιασμένου σχεδίου του “Μεγάλου Περιπάτου”. Να δοθεί ο λόγος στον πρόεδρο του Συλλόγου Αυτοαπασχολούμενων, Επαγγελματιών και Εμπόρων Δήμου Αθήνας».