Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Μελανσόν: «Ο Τσίπρας είναι από τις πιο ελεεινές φιγούρες της ευρωπαϊκής πολιτικής»

Μόλις τέσσερα χρόνια πριν ήταν πολιτικοί φίλοι και σύμμαχοι. Μιλούσαν από κοινού για την… «άλλη Ευρωπαϊκή Ένωση», για μια «Ευρώπη χωρίς νεοφιλελεύθερη λιτότητα», για την ανάγκη να αναδειχθούν αριστερές κυβερνήσεις στις χώρες της γηραίας ηπείρου, πάντα βέβαια στο πλαίσιο της καπιταλιστικής ανάπτυξης. 

Ο Αλέξης Τσίπρας και ο ηγέτης του γαλλικού «κόμματος της Αριστεράς» (Parti de Gauche) Ζαν Λικ Μελανσόν δεν έχαναν ευκαιρία να φωτογραφηθούν στα ΜΜΕ, κάνοντας στα ΜΜΕ δηλώσεις αλληλοϋποστήριξης και αλληλεκτίμησης. 

melanchon Tsipras

Μελανσόν και Αλέξης Τσίπρας σε... παλιές καλές εποχές.

Μελανσόν και Αλέξης Τσίπρας σε… παλιές καλές εποχές.

Τα χρόνια πέρασαν, ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε την κυβέρνηση και ο Αλέξης Τσίπρας έγινε πρωθυπουργός, υπογράφοντας νέα μνημόνια, νέους αντιλαϊκούς-αντεργατικούς νόμους και βγάζοντας για λογαριασμό του κεφαλαίου όλη τη «βρώμικη δουλειά», λαμβάνοντας γι’ αυτό τα εύσημα από τους δανειστές. Μη θέλοντας να ταυτιστεί με τον έλληνα πρωθυπουργό (που τα προηγούμενα χρόνια εκθείαζε), ο πονηρός σοσιαλδημοκράτης Μελανσόν έγινε πλέον σφοδρός επικριτής του. 

Έφτασε σήμερα να τον αποκαλεί ως «μια από τις πιο ελλεινές φιγούρες της ευρωπαϊκής πολιτικής». Αυτά ήταν τα λόγια του Μελανσόν σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο γαλλικό δίκτυο BFM TV.

Πιο συγκεκριμένα, ερωτηθείς για τον Αλέξη Τσίπρα, ο ηγέτης του κόμματος της Αριστεράς είπε: «Ο Τσίπρας εξελέγη, υποσχόμενος ένα αριστερό ριζοσπαστικό πρόγραμμα και όταν του παρουσίασαν ένα απαράδεκτο μνημόνιο το έθεσε σε δημοψήφισμα, χωρίς να αποδεχθεί τελικά τη βούληση του λαού του. Πρόδωσε το λόγο του»

Το νέο αυτό επεισόδιο στον… εμφύλιο μεταξύ των «αριστερών» δυνάμεων σε Γαλλία και Ελλάδα, έρχεται να προστεθεί σε εκείνο του περασμένου Φεβρουαρίου, όταν ο Μελανσόν είχε ζητήσει την αποπομπή του ΣΥΡΙΖΑ από το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ) στο Ευρωκοινοβούλιο με την αιτιολογία ότι προωθεί τη «τη λογική της λιτότητας». 

Μελανσόν εναντίον ΣΥΡΙΖΑ: «Εμφύλιος» στην ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία