Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Μεσίτης που λίντσαρε τον Ζακ: Τα έξι ανθρώπινα χτυπήματα ήταν μόνο εκδορές

Τα έξι χτυπήματα που δέχτηκε ο Ζακ ήταν μόνο εκδορές είπε ο μεσίτης που μαζί με τον κοσμηματοπώλη εικονίζονται σε βίντεο να λιντσάρουν τονεγκλωβισμένο και ανήμπορο να αντδροάσει 33χρονου.

«Όπως λένε δεν ήταν υπό την επήρεια ουσιών, άρα είχε επίγνωση της δράσης που έκανε», είπε ο μεσίτης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR και πρόσθεσε: «Εμείς καταλάβαμε ότι υπάρχει ένας άνθρωπος, ο οποίος έχει μπει σε ένα κοσμηματοπωλείο για να ληστέψει και μόλις βρέθηκε παγιδευμένος μέσα τον έπιασε αμόκ και ήθελε πάση θυσία να βγει έξω. Στην προσπάθεια του αυτή διέλυσε το κοσμηματοπωλείο, πήρε ένα μαχαίρι και ξεκίνησε να βγει έξω. Επιμένω για το μαχαίρι γιατί εγώ τον αφόπλισα».

«Με την ιατροδικαστική έκθεση αποδείχθηκε ότι τα έξι χτυπήματα –που περιγράφονται ως ανθρώπινα χτυπήματα αφορούν μόνο εκδορές» λέει ο συνήγορος του μεσίτη, Ορφέας Φίλος.

Αντίστοιχες δηλώσεις έκανε και ο δικηγόρος του κοσμηματοπώλη χτες.

Σημειωτέον ότι η οικογένεια του Ζακ ετοιμάζει μηνύσεις κατά όλων όσοι ενεπλάκησαν σε αυτήν τη βαρβαρότητα που αντιμετώπισε ο Ζακ μέχρι να εκπνεύσει στο πεζοδρόμιο, όπως δήλωσε η συνήγορός του Αννυ Παπαρούσου. Μάλιστα, αναφέρθηκε και στην ευθύνη του ΕΚΑΒ που, όπως είπε, συνίσταται στο γεγονός ότι είχε ιδιαίτερη νομική υποχρέωση να προβεί σε ό,τι διαδικασία προβλέπει το πρωτόκολλο για να διασωθεί ο ασθενής. Οπως να του κάνει καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση, κάτι που δεν έγινε. «Επίσης, ο άνδρας του ΕΚΑΒ είχε την ευθύνη να προστατεύσει τον Ζακ από τα αναίτια χτυπήματα», ανέφερε χαρακτηριστικά.