Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Μεταξύ κατεργαραίων η ειλικρίνεια

Σχολιάζει Ο ΚΡΕΤΙΝΟΣ // 

Στο διαδίκτυο κυκλοφορεί βίντεο για τη χριστουγεννιάτικη γιορτή που στήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου.

Αφού τα παιδιά είπαν τα κάλαντα στον Αλέξη Τσίπρα και την Μπέτυ Μπαζιάνα, ένας μάγος ανέλαβε να διασκεδάσει τα παιδιά. Ο ταχυδακτυλουργός κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να τον βοηθήσει. Ο πρωθυπουργός δέχθηκε και άρχισε να επαναλαμβάνει τις «μαγικές» λέξεις του ταχυδακτυλουργού, ώστε το μπλε πανί που έβαλε στην απόχη του να μεταμορφωθεί στο τραπουλόχαρτο- το πέντε κούπα- που είχε διαλέξει νωρίτερα ο Πρωθυπουργός.

«Άμπρα κατάμπρα, τούμπα τουλούμπα, κάνε μια τούμπα, και μια κωλοτούμπα» είπε ο Αλέξης Τσίπρας και το μαγικό τελικά πέτυχε. Και γυρίζοντας προς τους μαθητές ο πρωθυπουργός είπε: «Ο νέος υπουργός Οικονομικών παιδιά…».

Δεν ξέρουμε αν η πρόσκληση του ταχυδακτυλουργού «κάνε μια καλωτούμπα» ενείχε και κάποια υπόνοια για την πολιτική πρακτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Σε κάθε όμως περίπτωση ισχύει η λαϊκή ρήση: «Μεταξύ κατεργαραίων η ειλικρίνεια». Δηλαδή οι άνθρωποι που μετέρχονται τις ίδιες πονηριές οφείλουν ή πρέπει να είναι μεταξύ τους ειλικρινείς.

Και για τον Αλέξη Τσίπρα δεν χρειάζονται πια ταχυδακτυλουργικά κόλπα για να το αποδείξει… Μόνο που στην πολιτική η ταχυδακτυλουργία έχει, ενίοτε, και δραματική κατάληξη…