Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Μετατέθηκε για την Παρασκευή συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων – Την ίδια μέρα οι ανακοινώσεις

Αναβάλλεται η αυριανή συνεδρίαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, καθώς οι ειδικοί ζήτησαν να έχουν ένα ασφαλέστερο επιδημιολογικό δείγμα πριν πάρουν τις όποιες αποφάσεις.

Ο προγραμματισμός για συνεδρίαση της επιτροπής αύριο ήταν αποτέλεσμα της πρόθεσης – πίεσης της κυβέρνησης για σταδιακή επανέναρξη κάποιων δραστηριοτήτων, τη στιγμή που επί μήνες αρνείται τη λήψη ουσιαστικών μέτρων στήριξης του συστήματος υγείας. Η στήριξη του συστήματος Υγείας (προσλήψεις, επίταξη ιδιωτικών δομών υγείας, μέτρα για τα μέσα μαζικής μεταφοράς κλπ) θα μπορούσαν να στηρίξουν τη λειτουργία κάποιων τομέων της κοινωνίας.

Η επιτροπή των ειδικών, στην επικείμενη συνεδρίαση της, αναμένεται να εκτιμήσει την κατάσταση και να προχωρήσει σε αξιολόγηση των μέτρων, προκρίνοντας κάποιες αλλαγές. Υπάρχουν, ωστόσο, διιστάμενες απόψεις όσον αφορά στον χρόνο, αλλά και στην ορθότητα του ανοίγματος ορισμένων δραστηριοτήτων.

Τα σενάρια που εξετάζονται:

–Επαναφορά της απαγόρευσης κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα στις 9 το βράδυ, από 7 που ισχύει μέχρι τώρα.

–Τέλος στην απαγόρευση μετακίνησης με αυτοκίνητο από δήμο σε δήμο με τον κωδικό 6 στο 13033, όπως είχε προκύψει από την τελευταία αυστηροποίηση των μέτρων. Σε κάθε περίπτωση, δεν εξετάζεται άρση της απαγόρευσης για μετακινήσεις μεταξύ περιφερειών.

–Άνοιγμα κομμωτηρίων και κέντρων αισθητικής την ερχόμενη Δευτέρα 22 Μαρτίου.

–Όσον αφορά στους υπόλοιπους κλάδους, ο στόχος που έχει τεθεί για το λιανεμπόριο είναι η 29η Μαρτίου, με καθαρό «αστερίσκο» πάντοτε να καταγραφεί μια επιπεδοποίηση της πανδημίας.

–Ακόμα πάντως και να ευοδωθεί το σενάριο του «σπαστού» ανοίγματος εντός του Μαρτίου, τα σχολεία και η εστίαση είναι βέβαιο πως προγραμματίζονται για τον Απρίλιο.

«Ο Χικμέτ στην Ελλάδα», του Ηρακλή Κακαβάνη