Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Με αυτεπάγγελτη δίωξη απειλεί η κυβέρνηση όσους αντιστέκονται στους πλειστηριασμούς!!!

Την αυτεπάγγελτη δίωξη κραδαίνει (μαζί με το πρόταγμα των ΜΑΤ) η κυβέρνηση σε όσους αγωνίζονται κατά των πλειστηριασμών για την προστασία της λαϊκής κατοικίας προκειμένου να επιτύχει τους αριθμούς – στόχο που υποσχέθηκε στους θεσμούς, δεδομένων των έντονων αντιδράσεων.

Σε μια προσπάθεια να προχωρήσουν οι πλειστηριασμοί χωρίς εμπόδια η τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή προβλέπει ότι θα τιμωρείται με ποινές φυλάκισης από 6 ή 3 μήνες κατ΄ ελάχιστο όριο κατά περίπτωση, όποιος εισέρχεται και παραμένει σε χώρους διεξαγωγής πλειστηριασμών κατά τη διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης, διακόπτοντας ή διαταράσσοντας την ομαλή διεξαγωγή τους!

Επιπλέον προβλέπει την αυτεπάγγελτη δίωξη σε όποιον προκαλεί απλή σωματική βλάβη ή απειλεί με βία ή άλλη παράνομη πράξη ή παράλειψη υπάλληλο πλειστηριασμού που διενεργείται κατά τη διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης.

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση, η τροπολογία στοχεύει στην ενίσχυση της ρευστότητας των τραπεζών μέσω της μείωσης των «κόκκινων» δανείων για την αποφυγή μιας νέας ανακεφαλαιοποίησης.

Η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που βρίσκεται στο στάδιο της επεξεργασίας στη Βουλή.