Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Με αφορμή την Αμάλ νομίζουν ότι βρήκαν ευκαιρία να βγουν από τα λαγούμια τους μισάνθρωποι φασίστες

Συνεχίζονται στην Αθήνα οι εκδηλώσεις για την κούκλα Αμάλ. Η γιγαντιαία κούκλα αναπαριστά μια 9χρονη προσφυγοπούλα από τη Συρία που επισκέπτεται διάφορες χώρες της Ευρώπης αναζητώντας τη χαμένη μητέρα της.

Με αφορμή το πέρασμα της κούκλας από την χώρα μας, ορισμένες ακροδεξιές ομάδες βρήκαν την αφορμή για να ρίξουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο.

Στο Μεταξουργείο, ορισμένες τέτοιες ομάδες συγκεντρώθηκαν με σύνθημα «Η Αμάλ είναι ανεπιθύμητη, Η Αθήνα δεν θα γίνει Καμπούλ», προκειμένου να εμποδίσουν την εκδήλωση που είχε προγραμματιστεί στην πλατεία Αυδή.

Στην ίδια περιοχή είχε προγραμματιστεί αντιφασιστική συγκέντρωση, την οποία διέλυσαν με δακρυγόνα τα ΜΑΤ.

Υπενθυμίζουμε πως το Συνδικάτο Οικοδόμων της Αθήνας, απαντώντας στις ρατσιστικές αθλιότητες, σημείωνε σε ανακοίνωση του:

«Με αφορμή ένα δρώμενο που συμβολίζει ένα κοριτσάκι πρόσφυγα από τη Συρία και γίνεται αυτές τις μέρες στην Αθήνα, νομίζουν ότι βρήκαν ευκαιρία να βγουν από τα λαγούμια τους κάποιοι μισάνθρωποι φασίστες.

Την ίδια ώρα που ο λαός μας μετράει τις πληγές του, υπερασπίζεται τη ζωή και την υγεία του αφού τον έχουν αφήσει απροστάτευτο οι κυβερνήσεις που έδιναν και δίνουν το 4% του ΑΕΠ στο ΝΑΤΟ, που έδιναν κάθε χρόνο 300.000.000 για την Ελληνική αποστολή στο Αφγανιστάν, που στηρίζουν τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ σε τόσες χώρες, που όσους δεν σκοτώθηκαν τους ξεσπιτώνουν, αυτοί επιλέγουν να βγάζουν λάδι τους θύτες.

Την ίδια ημέρα που στη Βουλή θα συζητιέται το νομοσχέδιο του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου που εφαρμόζει το αντιδραστικό πλαίσιο της ΕΕ για ζητήματα διεθνούς προστασίας και μετανάστευσης, εντείνοντας την πολιτική της καταστολής και του εγκλωβισμού, έχοντας μετατρέψει τα νησιά της χώρας μας σε φυλακές ψυχών της ΕΕ, αυτοί στοχοποιούν τα θύματα.

Τίποτα δεν μπορεί να ξεπλύνει την αντιμεταναστευτική πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης, διάφορων οργανισμών που τη στηρίζουν, ΜΚΟ με το γνωστό ρόλο.

Με τίποτα δεν δέχονται οι εργάτες την καλλιέργεια μίσους απέναντι σε μικρά παιδιά, σε κατατρεγμένους πρόσφυγες, που συμβολίζει και η κούκλα Αμάλ.

Δεν αφήνουμε τόπο να σταθούν στην “Όμορφη Πόλη” μας, στα “βουνά και γιαπιά πελάγη απλωμένα” οι φωνές μίσους και ρατσισμού.

Πίσω στα λαγούμια σας…».

Πηγή: 902.gr

Ν. Μπελογιάννης Ν. Πλουμπίδης – Στο σπίτι των ηρώων