Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Με εκπτώσεις στα υγειονομικά πρωτόκολλα αντιμετωπίζει την έκρηξη κρουσμάτων η κυβέρνηση

Με την επίκληση της «ατομικής ευθύνης» και με ακόμη μεγαλύτερες εκπτώσεις στα υγειονομικά πρωτόκολλα αντιμετωπίζει η κυβέρνηση την εκτίναξη των κρουσμάτων, επιβεβαιώνοντας ότι έχει επιλέξει την «συνταγή» της «ανόσιας της αγέλης» γιατί τα μέτρα προστασίας είναι «πολυτέλεια» και «κόστος».

Επικαλούμενη τον φόρτο εργασίας των μονάδων Υγείας, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, συνέστησε σε όσους βγαίνουν θετικοί στο rapid test, να αποφεύγουν να κάνουν μοριακό τεστ (PCR). «Είναι πολύς ο κόσμος, πολύ μεγάλη αναμονή, πολύ μεγάλη η ταλαιπωρία και είναι σημαντικό να είμαστε καλύτερα στο σπίτι», είπε, ενώ η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου ανέφερε πως «μόνο οι ανεμβολίαστοι, που νοσούν για πρώτη φορά, και επιθυμούν να εκδώσουν πιστοποιητικό νόσησης, είναι απαραίτητο να επιβεβαιώσουν το θετικό rapid με ένα PCR».

Έτσι, αντί να ενισχυθεί η διαλυμένη και τελείως υποστελεχωμένη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, η «συνταγή» είναι να αποφεύγουμε ένα πρόσθετο επιστημονικό όπλο που παρέχει μεγαλύτερη ασφάλεια αποτελέσματος.

Κατά την σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό, οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης μίλησαν για «έκρηξη νέων κρουσμάτων» που την τελευταία εβδομάδα έφτασε το +160%. Σύμφωνα με την Μίνα Γκάγκα, η μετάλλαξη «Όμικρον» εντοπίζεται στο 60% των κρουσμάτων που είναι μετρημένα με γονιδιακό έλεγχο.

Ωστόσο, αντί για ουσιαστικά μέτρα προστασίας η «λύση» που προβάλλεται είναι η «ατομική ευθύνη», ιδίως μπροστά στις γιορτές, και η εφαρμογή των «μέτρων ατομικής προστασίας» που έχουν ανακοινωθεί.

Η κυβέρνηση είναι ο μεγαλύτερος «αρνητής» της αναγκαίας θωράκισης του συστήματος Υγείας. Μάλιστα, οι ίδιες οι αντιφάσεις και οι παλινωδίες της, που έχουν την αιτία τους στην λογική του «κόστους – οφέλους», είναι οι καλύτεροι χορηγοί των κάθε λογής σκοταδιστών και «αρνητών».

Τη στιγμή που τα Νοσοκομεία «γονατίζουν» και οι ειδικοί προειδοποιούν για πλήρη κατάρρευση, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας έδειξε την πόρτα της εξόδου για τους υγειονομικούς που είναι σε αναστολή, λέγοντας πως «ειδικά τώρα, με αυτή την πολύ μεγάλη μεταδοτικότητα, είναι ακόμα πιο δύσκολο να πούμε ”ελάτε μέσα”, ενώ ο ιός είναι τόσο μεταδοτικός».

Όμως, ενώ ο ιός είναι τόσο μεταδοτικός, με τις νέες οδηγίες για το καθεστώς καραντίνας που δημοσιοποιήθηκαν, οι υγειονομικοί που νόσησαν θα μπορούν να επιστρέψουν στην εργασία τους μετά από πέντε μόλις ημέρες χωρίς καν αρνητικό τεστ εάν «είναι ασυμπτωματικοί ή με ήπια συμπτώματα». Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που έχει εκτεθεί σε κάποιο κρούσμα, εάν είναι εμβολιασμένο με την τρίτη δόση, θα συνεχίζει κανονικά την εργασία του, έχοντας μόνο την υποχρέωση να κάνει ένα τεστ την τρίτη ημέρα από τότε που εκτέθηκε. Το προσωπικό που εκτέθηκε και έχει κάνει τις δύο δόσεις, θα συνεχίζει την εργασία του έχοντας την υποχρέωση για τεστ την πρώτη, τρίτη και πέμπτη με έβδομη ημέρα από την έκθεση.

Οι νέες οδηγίες του ΕΟΔΥ για την καραντίνα, κάνουν νέες εκπτώσεις στα υγειονομικά πρωτόκολλα για το σύνολο του πληθυσμού, με βασικό στόχο να μην διαταραχθεί η οικονομική δραστηριότητα, δηλαδή η κερδοφορία των ομίλων. Έτσι, όσοι νοσούν, θα μένουν καραντίνα μόνο για πέντε ημέρες από δέκα που ίσχυε, είτε είναι ασυμπτωματικοί, είτε «τα συμπτώματα μετά το πενθήμερο – προεξάρχοντος του πυρετού- ελαττώνονται»!!!

Στην ενημέρωση ειπώθηκε πως η πληρότητα στις κλίνες έχει φτάσει το 53%, αλλά στις ΜΕΘ, το νούμερο εκτινάσσεται στο 88% στο σύνολο της επικράτειας. Στην Αττική η πληρότητα στις ΜΕΘ φτάνει στο 91% και στη Θεσσαλονίκη στο 96%.

Πηγή: 902.gr

Αρθούρος Ρεμπώ Επαναστάτης και μποέμ ΜΙΚΡΗ ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ