Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Με επίκληση νόμου του Μεταξά η έφοδος στους κινηματογράφους που πρόβαλαν το «Joker»

Εισβολή της αστυνομίας σε δύο κινηματογράφους της Αθήνας όπου προβαλλόταν η ταινία «Joker» έγινε σήμερα, με την αιτιολογία ότι την παρακολουθούσαν ανήλικοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάλληλος του υπουργείου Πολιτισμού έκανε δύο διαδοχικές καταγγελίες στην αστυνομία για δυο σινεμά, ένα σε εμπορικό κέντρο στο Μαρούσι και ένα στην Πατησίων με το επιχείρημα ότι την ταινία παρακολουθούν ανήλικοι. Και στις δύο περιπτώσεις σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί μίλησαν με τους υπεύθυνους των δύο σινεμά και ο ένας μάλιστα προσήχθη για λίγο στο τμήμα.

Όπως τελικά διαπιστώθηκε την ταινία παρακολουθούσαν ανήλικοι με συνέπεια να οδηγηθούν στο τμήμα συνολικά τέσσερα άτομα ηλικίας 16 ετών. Να σημειωθεί πως η υπάλληλος που έκανε την καταγγελία επικαλέστηκε τον μεταξικό νόμο 445 του 1937.

Το υπουργείο Πολιτισμού με ανάρτησή του στο Facebook αρνήθηκε ότι η καταγγελία έγινε μετά από έντολή του. Συγκεκριμένα ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διαψεύδει κατηγορηματικά την είδηση ότι έδωσε οποιαδήποτε εντολή στις αστυνομικές αρχές να παρέμβουν σε κινηματογραφικές αίθουσες. Δεδομένου ότι στην είδηση φέρεται ότι υπάλληλοι του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού ενημέρωσαν για την παρουσία ανηλίκων στις αίθουσες προβολής, η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού έδωσε εντολή να εξακριβωθεί εάν πράγματι οι φερόμενες πληροφορίες αληθεύουν».