Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Με καθυστέρηση και προχειρότητα προσπαθεί η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει την τραγική κατάσταση στα ΜΜΜ

Με μεγάλη καθυστέρηση και με μέτρα που δεν αντιμετωπίζουν οριστικά το πρόβλημα του συνωστισμού στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, για το οποίο ευθύνη έχει η ίδια η κυβέρνηση, προχωρά το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, επιχειρώντας να καλλιεργήσει αυταπάτες για δήθεν ουσιαστικές λύσεις μέτρα αναχαίτισης του κορονοϊού,

Υπό την πίεση της αύξησης των κρουσμάτων του κορονοϊού και της κατακραυγής στα social media για τις σκηνές στα μέσα Μαζικής Μεταφοράς, έσπευσε να ανακοινώσει κάποια μέτρα

– Από χτες το βράδυ ξεκίνησε ήδη ανάκληση αδειών του προσωπικού. Οι άδειες σε ΟΑΣΑ, ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ θα περιοριστούν στο 20% κατά τη διάρκεια του μηνός Αυγούστου.

– Οι φορείς θα εκτελούν από αύριο ειδικό προσαρμοσμένο πρόγραμμα ώστε να αυξηθούν οι συχνότητες στους συρμούς, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ και να διευκολυνθεί στο μέγιστο δυνατό η μετακίνηση του επιβατικού κοινού.

– Εντός της ημέρας, ο ΟΑΣΑ θα εκδώσει ανακοίνωση με τις νέες χρονοαποστάσεις που θα ισχύουν για τον Αύγουστο.

Όπως σωστά επισημαίνει ο 902.gr,  [η κυβέρνηση, το αρμόδιο υπουργείο και οι εμπλεκόμενες διοικήσεις των συγκοινωνιακών φορέων έχουν τεράστιες ευθύνες για την απαράδεκτη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί. Και αυτό γιατί, παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις, προτάσεις και υπομνήματα των ταξικών δυνάμεων στα ΜΜΜ, δεν έλαβαν κανένα ουσιαστικό μέτρο και μάλιστα κουνούσαν το δάχτυλο και απειλούσαν τόσο το επιβατικό κοινό όσο και τους εργαζόμενους στα ΜΜΜ, για επιβολή προστίμων για μη τήρηση των αποστάσεων!

Εγκαίρως, οι ταξικές δυνάμεις στα σωματεία εργαζομένων στα ΜΜΜ από το Μάρτη ακόμα, υπέβαλλαν προτάσεις και μέτρα για την προστασία της υγείας του λαού και των εργαζομένων, μεταξύ άλλων για εδώ και τώρα προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού, καθώς και για την άμεση συντήρηση, βελτίωση, εκσυγχρονισμό και ανανέωση του στόλου, προκειμένου να αυξηθούν τα δρομολόγια και να αποσυμφορηθεί η κατάσταση. Είχαν έγκαιρα προειδοποιήσει τις αρμόδιες διοικήσεις και υπηρεσίες για έξαρση των προβλημάτων, που θα δημιουργηθούν ιδιαίτερα τη θερινή περίοδο, από τη μη λήψη αυτών των μέτρων. Μέτρα, που αν είχαν ληφθεί έγκαιρα, δεν θα χρειάζονταν να κοπούν οι άδειες του προσωπικού, το οποίο εργάζεται ακατάπαυστα, 365 μέρες το χρόνο, κάτω από δύσκολες συνθήκες, περιμένοντας την άδειά του για να ξεκουραστεί».

ΚΚΕ: Η κυβέρνηση κουνάει το δάχτυλο στο λαό, ενώ τον αφήνει εκτεθειμένο στην πανδημία