Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Με λεκτικό ελιγμό προσπάθησε ο Χρυσοχοΐδης να κρύψει την ουσία του χουντικού νόμου που απαγορεύει τις διαδηλώσεις

Με λεκτικό ελιγμό ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη μ. Χρυσοχοΐδης, προσπάθησε στη Βουλή να κρύψει την ουσία του χουντικού νόμου που θέλει να βάλει στον «γύψο» τις διεκδικήσεις και τους αγώνες του λαού.

Ο νόμος που θα ψηφιστεί από την ελληνική Βουλή για τις δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις “θα εφαρμοστεί” είπε Χρυσοχοΐδης, σε μια επίδειξη αποφασιστικότητας, μιλώντας στο πλαίσιο της επεξεργασίας των άρθρων του σχετικού νομοσχεδίου από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή. Η υπόθεση της ρύθμισης του δικαιώματος του συνέρχεσθαι δεν αφορά το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ, ούτε τις τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις και τις ομοσπονδίες, αλλά “αυτές τις μικρές συγκεντρώσεις, που καθημερινά δημιουργούν τεράστιο πρόβλημα στην πόλη, που με τις ευθύνες και της αστυνομίας – που πράγματι κλείνει πολλούς δρόμους, πολύ γρήγορα – γίνονται όλα αυτά που ταλαιπωρούν τους ανθρώπους” είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης, κρύβοντας ότι ο νόμος έχει καθολική εφαρμογή και ανά πάσα στιγμή μπορεί να εφαρμοστεί σε βάρος και των συνδικαλιστικών οργανώσεων, και των συνταξιούχων και του ΠΑΜΕ, και του ΚΚΕ. Σε βάρος όλων όσων αποφασίσουν να διαδηλώσουν για να διεκδικήσουν το δίκιο τους, τα δικαιώματά τους.

Στο όνομα των επεισοδίων (καμία σχέση οι εργατικές κινητοποιήσεις με ζημιές και επεισόδια) ο κ. Χρυσοχοΐδης, η κυβέρνηση θέλουν να νομιμοποιήσουν έναν νόμο που στοχεύει ακριβώς στις εργατικές – λαϊκές διαδηλώσεις γιατί δεν θέλουν η κυβέρνηση και οι μεγάλοι εργοδότες ένα εργατικό – λαϊκό κίνημα που θα διεκδικεί μαχητικά, αγωνιστικά τα δικαιώματά του.

Η ρητορική της κυβέρνησης και τα κάθε φορά επιχειρήματά της είναι ένα «προπέτασμα καπνού», καθώς στην πραγματικότητα ο αστυνόμος, ο οποίος θα είναι υπεύθυνος για μια διαδήλωση θα υπαγορεύει στους διαδηλωτές το πού θα πάνε και πού θα κάτσουν.Και αυτό είναι βαθιά αντιδημοκρατικό, θα γίνεται σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο στο κέντρο της Αθήνας και φυσικά δεν στοχεύει στη διασφάλιση των διαδηλωτών, αλλά στο χτύπημα των διαδηλώσεων.