Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Με ΜΑΤ και δακρυγόνα από την κυβέρνηση στα Διαβατά – Απαράδεκτη δήλωση Βίτσα (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένταση επικρατεί αυτήν την ώρα στον άτυπο καταυλισμό που έχουν στήσει πρόσφυγες και μετανάστες δίπλα από τη δομή φιλοξενίας Διαβατών, καθώς μεγάλη ομάδα ατόμων επιχείρησε να απομακρυνθεί από την περιοχή με σκοπό να προχωρήσει προς την κατεύθυνση των συνόρων. Όταν άρχισαν να πλησιάζουν τον αστυνομικό κλοιό, έγιναν ρίψεις δακρυγόνων προκειμένου να οπισθοχωρήσουν, με τους μετανάστες να απαντούν πετώντας πέτρες.

Οι πρόσφυγες ενωμένοι φωνάζουν «open» αναφερόμενοι στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βόρεια Μακεδονία.

Νωρίτερα, μετά από προσπάθειες των αρχών, είχε αρχίσει η σταδιακή αποχώρηση κάποιων προσφύγων και μεταναστών με προορισμό τα Γιάννενα και με ενδιάμεσο σταθμό περιοχή της Κοζάνης.

Είχαν προηγηθεί απαράδεκτες δηλώσεις του Κ. Βίτσα. «Οι πρόσφυγες έχουν την υποχρέωση να σέβονται τους νόμους του κράτους που τους φιλοξενεί με μεγάλες θυσίες και προσπάθειες» είπε ο υπουργός απευθυνόμενους σε δυστυχισμένους ανθρώπους, που έχουν υποστεί τα πάνδεινα μέχρι να φτάσουν στη χώρα μας και συνεχίζουν να υφίστανται τα αποτελέσματα ενός απάνθρωπου εγκλωβισμού, όπως υπαγορεύεται από αποφάσεις και συμφωνίες της Ευρωπαϊκές Ένωσης τις οποίες πιστά ακολουθεί και αυτός και η κυβέρνησή του. Τα λέει σε ανθρώπους που το «έγκλημα» που διέπραξαν είναι να προσπαθήσουν να φύγουν από τη χώρα.

Αυτές οι αντιδράσεις των προσφύγων είναι το αποτέλεσμα της απάνθρωπης πολιτικής εγκλωβισμού, που επέβαλαν ΕΕ και κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με την ουσιαστική συμφωνία και των άλλων κομμάτων.