Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Με μπαλώματα και νέους περιορισμούς αντιμετωπίζει κυβέρνηση την «κατάσταση έκτακτης ανάγκης» – Αλλαγές στα sms

Δεν απέδωσαν τα περιοριστικά μέτρα και προχωρά σε νέα η κυβέρνηση προκειμένου να αναχαιτίσει την πανδημία η οποία δημιουργεί κατάσταση ασφυξία στα νοσοκομεία της Αττικής.
Και πάλι όμως με ημίμετρα, περιορισμοί στις επιλογές κίνησεις με sms χωρίς μέτρα για τα μέσα μαζικής μεταφοράς και τους εργασιακούς χώρους, βασικές αιτίες υπερμετάδοσης του ιού.

Ο κ. Κικίλιας είπε στην ενημέρωση ότι «η πίεση στην Αττική είναι στο βαθύ κόκκινο» και πως «από την αυξημένη ετοιμότητα πάμε σε σχέδιο έκτακτης ανάγκης», το οποίο όπως είπε «είχαμε εκπονήσει ως ακραίο σενάριο πέρυσι τέτοια εποχή και δυστυχώς θα εφαρμόσουμε σε πλήρη ανάπτυξη στην Αττική τώρα».

Τόνισε ότι προστέθηκαν 7 κλίνες ΜΕΘ COVID στο Ιπποκράτειο, καθώς επίσης 29 ΜΕΘ COVID (12 Ευαγγελισμό, 1 στο Τζάνειο και 7 στο Ασκληπιείο της Βούλας).
Από 168 κλίνες ΜΕΘ COVID τον Νοέμβριο σήμερα έχουμε 348 κλίνες ΜΕΘ COVID τον Μάρτιο, μια αύξηση 107% των κλινών ΜΕΘ COVID στην Αττική.
Όμως στη συντριπτική τους πλειοψηφία πρόκειται ΜΕΘ που ήδη υπήρχαν και κάλυπταν ανάγκες των νοσοκομείων για άλλα νοσήματα.

Πρόσθεσε ότι το νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ παραχωρεί 120 κλίνες και μετατρέπεται σε non-covid Νοσοκομείο.
Το Ερρίκος Ντινάν παραχωρείται για πλήρη χρήση non-covid περιστατικών.
Το Ωνάσειο θα εφημερεύει καθημερινά για όλα τα επείγοντα καρδιολογικά περιστατικά.

Επίσης, το Θριάσιο και το Ασκληπιείο όποτε εφημερεύουν θα υποστηρίζονται από ιδιωτικά θεραπευτήρια στα non covid περιστατικά.

Παρότι η κυβέρνηση αναγνωρίζει ότι είμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ακόμη και τώρα αρνείται να προχωρήσει σε επίταξη των ιδιωτικών δομών υγείας προκειμένου να καλυφθούν με μπαλώματα οι ανάγκες για τους ασθενείς με κορονοϊό.
Όπως χαρακτηριστικά μας σχολίασε ο Ηλίας Σιώρας, «κάθε βαριά non covid λοίμωξη, κάθε εγκεφαλική αιμορραγία ή βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο που χρειάζεται διασωλήνωση και τόσα άλλα βαριά περιστατικά ή θα μείνουν χωρίς περίθαλψη -με όλες τις τραγικές συνέπειες- ή θα ξεπουληθούν οικογένειές ολόκληρες για να ….οδεύσουν ιδιωτικά. Αν αυτό δεν είναι απανθρωπιά, τότε τι είναι;».

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι από αύριο στις 06.00 το πρωί κι ως την Τρίτη 16 Μαρτίου

  • Για τον κωδικό 2 στα sms που αφορά σε αγορές (και το 3 στο σκέλος των τραπεζών), θα προβλέπεται μια χιλιομετρική απόσταση έως 2 χιλιόμετρα από το σπίτι ή εντός των ορίων του οικείου δήμου.
  • Για τον κωδικό 6 στα sms – που αφορά σε σωματική άσκηση και βόλτα κατοικίδιου- θα γίνεται χωρίς τη χρήση οχήματος, άρα πεζή ή με ποδήλατο σε απόσταση κοντινή από στην οικία.
  • Για τον κωδικό 4 στα sms, που αφορά σε βοήθεια προς άνθρωπο σε ανάγκη, τα αστυνομικά όργανα εντέλλονται να ζητάνε περαιτέρω διευκρινίσεις κατά τον έλεγχο.

Ουσιαστικά δηλαδή, μπορεί ο εργαζόμενος να μετακινείται από δήμο σε δήμο χρησιμοποιώντας τρία διαφορετικά μέσα μεταφοράς (με τους επιβάτες σαν τις σαρδέλες) αλλά δεν μπορεί να περπατήσει από την πλατεία Χαλανδρίου στην πλατεία Αγίας Παρασκευής.
Ο αστυνομικός θα μπορεί να ελέγχει  εξονυχιστικά τον πολίτη (αν λέει αλήθεια) που πάει να βοηθήσει τον ηλικιωμένο αλλά την πύλη του εργοστασίου δεν θα την περνά κανείς ελεγκτικός μηχανισμός…
Αυτά είναι τα «έξυπνα»! μέτρα της κυβέρνησης

Φώτης Αγγουλές, ο προλετάριος ποιητής