Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Με νέα Μακρονήσια απείλησε εντός Βουλής η εγκληματική ναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή

Με νέα Μακρονήσια απείλησαν οι υπόδικοι βουλευτές της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής και μάλιστα πάλι εντός Βουλής. Ο υπόδικος χρυσαυγίτης βουλευτής και δηλωμένος θαυμαστής του Χίτλερ,  Χρήστος Παππάς ζήτησε να μην κατεδαφιστεί τίποτα από την Μακρόνησο καθώς θα χρειαστεί!

«Μόλις πριν από λίγο ακούσαμε ότι οι βασανιστές επιστρέφουν. Οι απόγονοι των βασανιστών, ετοιμάζονται να ξανανοίξουν την Μακρόνησο. Οι υπόδικοι εγκληματίες της Χρυσής Αυγής, έχουν το θράσος να ξερνάνε όλο το μίσος τους εναντίον ανθρώπων που αγωνίζονται να φτιάξουν μια καλύτερη ζωή και έναν καλύτερο κόσμο», είπε εκ μέρους του ΚΚΕ, ο Γιάννης Δελλής σχολιάζοντας τις φασιστικές κορώνες του ναζί Χρήστου Παππά.

Οσον αφορά την τροπολογία, σημείωσε ότι «ασφαλώς πρέπει ο ιστορικός τόπος, ο τόπος του μαρτυρίου να προστατευτεί και να αναδειχθεί, να τον γνωρίσει η ελληνική νεολαία, η νέα γενιά και ασφαλώς θα πρέπει να κατεδαφιστούν όσα αυθαίρετα έχουν χτιστεί εκεί», ωστόσο εξέφρασε προβληματισμό γιατί το άρθρο κάνει λόγο για «εκτέλεση τελεσίδικων πρωτοκόλλων κατεδάφισης αυθαιρέτων κατασκευών. Για τα υπόλοιπα;», τονίζοντας πως «εμείς λέμε ότι αρκούν οι εκθέσεις επιθεωρητών περιβάλλοντος για να καθαρίσει η Μακρόνησος από όλα τα αυθαίρετα».

Στις νέες εμπρηστικές αναφορές προχώρησε εντός της Βουλής η Χρυσή Αυγή, αυτή τη φορά με αφορμή την κυβερνητική τροπολογία για την κατεδάφιση των αυθαιρέτων στην Μακρόνησο, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων από τους βουλευτές και την καταδίκη του προεδρείου.

Ο βουλευτής της ΧΑ, Χρήστος Παππάς, απευθύνθηκε προς τους βουλευτές της πλειοψηφίας λέγοντας: «Κάτω τα χέρια από την Μακρόνησο. Η Μακρόνησος θα χρειαστεί. Στην Μακρόνησο να μην γκρεμιστεί τίποτα κι ό,τι είναι να γκρεμιστεί, θα γκρεμιστεί με κοινωνική εργασία».

Στο άκουσμα των λεγομένων του χρυσαυγίτη βουλευτή, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σηκώθηκαν από τα έδρανά τους και διαμαρτυρήθηκαν εντόνως ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος, Χρήστος Μαντάς, πήρε τον λόγο για να μιλήσει για νέα απειλή προς την Δημοκρατία και ζήτησε να καταδικαστεί το γεγονός από όλες τις πολιτικές δυνάμεις.

«Το να απειλούνται ευθέως οι δημοκράτες βουλευτές εντός του Κοινοβουλίου με νέα Μακρονήσια, είναι ύβρις στην Δημοκρατία, στην κοινοβουλευτική δημοκρατία και πρέπει να καταδικαστεί από όλους», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαντάς.

«Είναι αυτονόητο ότι η απειλή κατά των βουλευτών, αποδοκιμάζεται από το προεδρείο και μάλιστα όταν γίνεται εντός του Κοινοβουλίου, είναι αδιανόητο», είπε ο Δ. Κρεμαστινός.

Στο μεταξύ, επανήλθε ο βουλευτής της ΧΑ, και πάλι στα πλαίσια της γνωστής τακτικής τους να «ανακαλούν» ή να «διευκρινίζουν» τοποθετήσεις τους για λόγους επικοινωνιακής τακτικής, για να πει ότι εννοούσε ότι η Μακρόνησος θα χρειαστεί ως ιστορικό μνημείο.

Είναι προφανές πλέον, ότι οι χρυσαυγίτες με τη στάση τους στη Βουλή απευθύνονται τόσο στο ακροατήριό τους (πρώτες τοποθετήσεις) και ταυτόχρονα προσπαθούν να διατηρήσουν το προσωπείο του δημοκρατικού κοινοβουλευτικού κόμματος (η σημερινή διευκρίνιση, η «αποστασιοποίηση» από τα λεγόμενα Μπαρμπαρούση κλπ)