Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Με πλήρεις τάξεις ανοίγουν τα σχολεία – Έντονη ανησυχία σε γονείς και εκπαιδευτικούς

Την επαναλειτουργία όλων των σχολικών μονάδων με όλους τους μαθητές στις τάξεις αλλά με μέτρα προστασίας δρομολογεί το Υπουργείο Παιδείας ύστερα από ομόφωνη σχετική εισήγηση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων.

Η ηγεσία του υπ. Παιδείας είχε νωρίτερα τηλεδιάσκεψη με τα μέλη της Επιτροπής, προκειμένου να επικαιροποιηθεί η προετοιμασία υπό το φως και των πιο πρόσφατων επιδημιολογικών δεδομένων της πανδημίας στη χώρα μας.

Μετά από ομόφωνη εισήγηση της Επιτροπής, προστίθεται στην ανακοίνωση, προγραμματίζεται η επαναλειτουργία όλων των σχολικών μονάδων να πραγματοποιηθεί σε πλήρη σύνθεση (δηλ. με όλους τους μαθητές) και με αυξημένα μέτρα προστασίας (όπως εκτεταμένη χρήση της μάσκας, διαφορετικά διαλείμματα μαθητών κ.ά.).

Λεπτομέρειες σχετικά με την επαναλειτουργία όλων των εκπαιδευτικών δομών θα οριστικοποιηθούν τις επόμενες ημέρες και θα ανακοινωθούν συνολικά από το Υπουργείο.

Η ανακοίνωση δημιουργεί ανησυχία σε γονείς και εκπαιδευτικού δεδομένου ότι  στο διάστημα που τα σχολεία έμειναν κλειστά δεν αξιοποιήθηκε για τηνασφαλή επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων. Ενδεικτικό είναι το ερώτημα ανησυχία εκπαιδευτικών για το πώς θα μπουν 25 μαθητές σε τάξεις που υπό κανονικές συνθήκες δε θα φιλοξενούσαν περισσότερα από δέκα μαθητές.