Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Με πνευμονικό οίδημα και μεγαλοκαρδία ο Μαραντόνα, σε συνθήκες ακατάλληλες

Ο θάνα­τος του Ντιέ­γκο Μαρα­ντό­να προ­ήλ­θε από δια­τα­τι­κή μυο­καρ­διο­πά­θεια, που επέ­φε­ρε πνευ­μο­νι­κό οίδη­μα, σύμ­φω­να με τις πρώ­τες πλη­ρο­φο­ρί­ες από τη νεκρο­ψία, ενώ προ­χω­ρεί η δικα­στι­κή διε­ρεύ­νη­ση των συν­θη­κών του του θανά­του του με μια διελ­κυ­στίν­δα από­δο­σης ευθυ­νών μετα­ξύ ιατρών, νοση­λευ­τών, συγ­γε­νών και δικηγόρων.

Όπως έγι­νε γνω­στό την Τρί­τη η καρ­διά τού Αργε­ντι­νού άσου ζύγι­ζε το διπλά­σιο από το φυσιο­λο­γι­κό (500 γραμ­μά­ρια), ωστό­σο, τα απο­τε­λέ­σμα­τα των ιστο­λο­γι­κών και τοξι­κο­λο­γι­κών εξε­τά­σε­ων ανα­μέ­νο­νται την Τετάρτη.

Κεντρι­κό πρό­σω­πο στη διε­ρεύ­νη­ση των συν­θη­κών παρα­μέ­νει ο για­τρός του Μαρα­ντό­να, Λεο­πόλ­δο Λού­κε. Η κατά­θε­ση από τις κόρες του Μαρα­ντό­να στον εισαγ­γε­λέα το Σάβ­βα­το ανέ­φε­ρε ότι ο Δρ Λού­κε έλεγ­χε όλες τις λεπτο­μέ­ρειες της ανάρ­ρω­σης του Ντιέγκο.

Σύμ­φω­να με φωτο­γρα­φί­ες που δημο­σιεύ­θη­καν την Τετάρ­τη στην Αργε­ντι­νή, το δωμά­τιο όπου βρι­σκό­ταν ο θρύ­λος του ποδο­σφαί­ρου μετά την επέμ­βα­σή του στον εγκέ­φα­λο από τον Δρα Λού­κε δεν πλη­ρού­σε επ’ ουδε­νί τις προ­ϋ­πο­θέ­σεις για τη νοση­λεία του.

Η ψυχί­α­τρος που επέ­βλε­πε τον Ντιέ­γκο Μαρα­ντό­να στο σπί­τι όπου και κατέ­λη­ξε πριν από μία εβδο­μά­δα ζήτη­σε ανή­συ­χη από τον θερά­πο­ντά του, τον οποί­ον ερευ­νούν οι Αρχές, να φέρει του­λά­χι­στον κάποιον για­τρό για να παρα­κο­λου­θεί τον Ντιέ­γκο, σύμφω­να με τα αρχεία της δια­δι­κτυα­κής επι­κοι­νω­νί­ας τους.

Παράλ­λη­λα την Δευ­τέ­ρα προ­έ­κυ­ψαν ύπο­πτες δηλώ­σεις του δικη­γό­ρου της νοση­λεύ­τριας Δαϊ­ά­να Ζισέ­λα (που είχε βάρ­δια όταν πέθα­νε ο «Πελού­σα») για χτύ­πη­μα στο κεφά­λι του Μαρα­ντό­να και εκτί­μη­ση ότι αν υπήρ­χε επαρ­κής ιατρι­κή φρο­ντί­δα ο Μαρα­ντό­να σήμε­ρα θα ήταν ζωντανός.

Στο μετα­ξύ, καλά ασφα­λι­σμέ­να βρί­σκο­νται τα δύο κινη­τά τηλέ­φω­να του Μαρα­ντό­να. Οι αρχές δεν τα έχουν ανοί­ξει ακό­μη. Μετα­ξύ άλλων οι εισαγ­γε­λείς θέλουν να βρουν και εκεί στοι­χεία για το πόσο έντο­νη ήταν η δια­φω­νία που φέρο­νται να είχαν ο Μαρα­ντό­να με τον δρα Λού­κε, στην οποία ανα­φέρ­θη­καν στις κατα­θέ­σεις τους οι νοσηλευτές.

Στη διά­θε­ση του εισαγ­γε­λέα βρί­σκο­νται ακό­μη οι διά­λο­γοι μέσω WhatsApp των τεσ­σά­ρων παι­διών του Μαρα­ντό­να με τον ψυχο­λό­γο και την ψυχί­α­τρο που φρό­ντι­ζαν τον Ντιέ­γκο και διέ­γνω­σαν ότι πέθα­νε στις 25 Νοεμβρίου.

Το σίγου­ρο είναι ότι ενώ η κλι­νι­κή όπου χει­ρουρ­γή­θη­κε ο Ντιέ­γκο στις αρχές Νοεμ­βρί­ου και του έδω­σε εξι­τή­ριο στις 11 του μηνός συνέ­στη­σε να μετα­φερ­θεί σε κλι­νι­κή απο­κα­τά­στα­σης, ο ίδιος ο Μαρα­ντό­να δεν ήθε­λε να ακού­σει ξανά για αναρ­ρω­τή­ριο. Έμει­νε σπί­τι του, με απο­τέ­λε­σμα επί 15 κρί­σι­μες ημέ­ρες, έως τον θάνα­τό του να μην κάνει καμία εξέ­τα­ση. Αυτό το ζήτη­μα φαί­νε­ται πως ήταν και η αιτία της έντα­σης αρχι­κά, και μετά της απο­μά­κρυν­σης του Δρος Λού­κε από τον Μαρα­ντό­να τις τελευ­ταί­ες ημέρες.

Η δε τελευ­ταία σύντρο­φος του Μαρα­ντό­να, Ροσίο Ολί­βο, δήλω­σε την Τρί­τη το πρωί ότι ο Ντιέ­γκο είχε μεγά­λο πρό­βλη­μα με το αλκο­όλ και όφει­λε να τον απο­τρα­βή­ξει απο αυτό, ενώ παρα­πο­νέ­θη­κε ότι δεν την άφη­σαν να πάει στην κηδεία του Μαρα­ντό­να επει­δή το γενι­κό πρό­σταγ­μα είχε η πρώ­ην συζυ­γός του, Κλά­ου­δια Βιγιαφάνιε.

Πηγή: Καθη­με­ρι­νή  / A24, Ole.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο