Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Με την παρουσία νεοναζί και αντιπροσωπίας της ΝΔ οι αντικομμουνιστικές φιέστες στο Γράμμο

Οι περιθωριακές αντικομμουνιστικές φιέστες πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 30/8 στον Γράμμο και στο Βίτσι, για την επέτειο λήξης του εμφυλίου πολέμου, με πρωτοβουλία της Ενωσης Αποστράτων Αξιωματικών του Στρατού. Το «παρών» έδωσαν κάθε λογής νοσταλγοί των σκληρών αντικομμουνιστικών διώξεων και της δράσης συμμοριών όπως του Σούρλα, των Χιτών και των Ταγμάτων Ασφαλείας.

Δεν θα μπορούσαν να λείπουν και διάφορα φασιστικά κατακάθια, όπως από τη ναζιστοσυμμορία της Χρυσής Αυγής, που έκαναν την παράτα τους με στρατιωτικούς σχηματισμούς φωνάζοντας «λαός – στρατός – εθνικισμός». Επίσης αντιπροσωπεία του μορφώματος του υπόδικου πρώην χρυσαυγίτη Κασιδιάρη, με τον ίδιο να παρευρίσκεται στο μνημόσυνο που πραγματοποιήθηκε στη Βούρμπιανη στον Γράμμο.

Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου των διοργανωτών, στις φιέστες παρευρέθηκαν βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, αντιπροσωπεία της αντικομμουνιστικής ΠΑΟ, της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων της ΝΔ και άλλοι.

Υπενθυμίζεται ότι για την αντικομμουνιστική αυτή εκδήλωση είχε αρχικά ανακοινωθεί ότι θα συμμετάσχει και εκπρόσωπος του πρωθυπουργού, και πιο συγκεκριμένα ο υφυπουργός Αμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, κάτι που προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων και τελικά ανακλήθηκε.

Πηγή: 902.gr