Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Οι Γυναίκες δύο κόσμων

Μας ήρθε από το «που­θε­νά» το μήνυμα …
Συνέ­λευ­ση για την διορ­γά­νω­ση δρά­σε­ων για τις 8 Μάρ­τη, Παγκό­σμια Ημέ­ρα των γυναι­κών, μας καλεί την Τετάρ­τη 25η Νοεμ­βρί­ου, Παγκό­σμια Ημέ­ρα για την Εξά­λει­ψη της Βίας Κατά των Γυναι­κών, να μοι­ρά­σου­με στο δια­δί­κτυο και στο εξω­τε­ρι­κό μας περι­βάλ­λον το δικό μας μήνυ­μα για την ημέ­ρα, προ­σκα­λώ­ντας φίλες και φίλους να κάνουν το ίδιο.
(εκ των υστέ­ρων δια­πι­στώ­σα­με το γνω­στό αβα­ντά­ρι­σμα από αστι­κά ΜΜΕ & ΜΚΔ)
|>    Οδηγίες:

Συνέλευση 8 Μάρτη Κοινότητα

Με logo ©® …κάτι σαν Выходила на берег Катюша Κατιούσα; ??

  1. Πάρε μια μάσκα (κατά προ­τί­μη­ση χει­ρουρ­γι­κή ή μονό­χρω­μη ανοι­χτό­χρω­μη) και γρά­ψε πάνω το μήνυ­μά σου με ό,τι υλι­κά διαθέτεις.
    Π.χ. “Στοπ στη Βία Κατά των Γυναι­κών”, “Όχι σημαί­νει όχι”, “Παν­δη­μία |> Διπλή Βία
  2. Φωτο­γρά­φη­σέ την ή φωτο­γρα­φί­σου φορώ­ντας την (όχι σε selfie mode για να μη βγουν ανά­πο­δα τα γράμ­μα­τα) όπου κι αν βρίσκεσαι.
  3. Ανέ­βα­σε τη φωτο­γρα­φία στα social media, προ­σθέ­το­ντας όλα ή μερι­κά από τα παρα­κά­τω hashtag:
    #25N #StopViolenceAgainstWomen #GenderBasedViolence #BreakTheSilence #Ούτε­Μί­α­Λι­γό­τε­ρη #Στοπ­Στι­ςΓυ­ναι­κο­κτο­νί­ες #Έμφυ­λη­Βία #Σπά­σε­Τη­Σιω­πή
    8 Μάρτη Όχι σημαίνει όχι4 .Αν θέλεις, φόρα αυτή τη μάσκα στο δρό­μο, στη δου­λειά, στο supermarket, όπου κι αν πας εκεί­νη την ημέρα!
    ⭐️ Αν η μάσκα σε δυσκο­λεύ­ει, γρά­ψε το μήνυ­μά σου σε χαρ­τί ή αυτο­σχε­δί­α­σε! ⭐️
    Ας πού­με όλες και όλοι μαζί ένα ηχη­ρό “όχι” στην έμφυ­λη βία!”
    Συνέ­λευ­ση 8 Μάρτη

Σύλλογοι & ομάδες της ΟΓΕ στηρίζουν τον αγώνα των υγειονομικών🔻  Τώρα μέτρα
προστασίας της Υγείας και των δικαιωμάτων μας
🔻 Αγωνιστική απάντηση στις 26 Νοέμβρη

23-Νοε-2020 — [ανα­κοί­νω­ση 21.11.2020]

Η Ομο­σπον­δία Γυναι­κών Ελλά­δας (ΟΓΕ) καλεί τις εργα­ζό­με­νες, τις άνερ­γες, τις αυτο­α­πα­σχο­λού­με­νες της πόλης και της υπαί­θρου, τις νέες μητέ­ρες, τις φοι­τή­τριες, τις συντα­ξιού­χους να ενώ­σου­με τις φωνές μας με τα εργα­τι­κά σωμα­τεία, τις Ομο­σπον­δί­ες και τα Εργα­τι­κά Κέντρα μπρο­στά στην απερ­γία της 26ης Νοέμ­βρη που έχουν προ­κη­ρύ­ξει βάζο­ντας στην πρώ­τη γραμ­μή τις διεκ­δι­κή­σεις μας για την προ­στα­σία της Υγεί­ας, της ζωής, των δικαιω­μά­των μας.

Ενώ οι οικο­γέ­νειές μας βρί­σκο­νται αντι­μέ­τω­πες με το δεύ­τε­ρο και σφο­δρό­τε­ρο κύμα της πανδημίας,

  • Έχει αφή­σει γυμνά η κυβέρ­νη­ση τα δημό­σια νοσο­κο­μεία από κρε­βά­τια, ΜΕΘ, μόνι­μο ιατρι­κό και νοση­λευ­τι­κό προ­σω­πι­κό. Αντί να επι­τά­ξει όλες τις ιδιω­τι­κές κλι­νι­κές χαρί­ζει εκα­τομ­μύ­ρια ευρώ στους κλι­νι­κάρ­χες που θησαυ­ρί­ζουν και αρνού­νται να δια­θέ­σουν κλί­νες για ασθε­νείς με κορω­νο­ϊό. Την ίδια στιγ­μή οι απο­δυ­να­μω­μέ­νες έως ανύ­παρ­κτες δομές Πρω­το­βάθ­μιας Φρο­ντί­δας Υγεί­ας μας υπο­χρε­ώ­νουν να κατα­φεύ­γου­με στα ιδιω­τι­κά κέντρα υγεί­ας και στους ιδιώ­τες για­τρούς. Να χρυ­σο­πλη­ρώ­νου­με την πρό­λη­ψη, τη διά­γνω­ση, τη θερα­πεία, τα φάρ­μα­κα. Έτσι πολ­λα­πλα­σιά­ζο­νται οι ιδιω­τι­κές κλι­νι­κές και τα δια­γνω­στι­κά κέντρα που κάνουν χρυ­σές δου­λειές εκμε­ταλ­λευό­με­νοι τις ανά­γκες μας.
  • Τα υγειο­νο­μι­κά πρω­τό­κολ­λα στα­μα­τά­νε έξω από τους χώρους δου­λειάς που η εργο­δο­σία έχει μετα­τρέ­ψει σε χώρους υπερ­με­τά­δο­σης, χωρίς μέτρα, με εκβια­σμούς και εντατικοποίηση.
  • Η άρνη­ση της κυβέρ­νη­σης να πάρει μέτρα για την αραί­ω­ση των μαθη­τών στις τάξεις λόγω του “κόστους” έχει σαν απο­τέ­λε­σμα το μαρ­τύ­ριο που βιώ­νου­με σήμε­ρα εκα­το­ντά­δες χιλιά­δες μαθη­τές, γονείς, εκπαι­δευ­τι­κοί με την τηλεκ­παί­δευ­ση και τις συνέ­πειές της στη μορ­φω­τι­κή υποβάθμιση.
  • Βιώ­νου­με την καθη­με­ρι­νή αθλιό­τη­τα του υπο­χρε­ω­τι­κού στοι­βάγ­μα­τος στα Μέσα Μαζι­κής Μετα­φο­ράς, ενώ η κυβέρ­νη­ση αρνεί­ται να κάνει μαζι­κές προ­σλή­ψεις, να αγο­ρά­σει και να επι­σκευά­σει συρ­μούς και λεωφορεία.

Αυτό είναι το απο­τέ­λε­σμα της πολι­τι­κής που αντι­με­τω­πί­ζει τις ανά­γκες τις δικές μας και των παι­διών μας ως «κόστος» για το κρά­τος και ως «όφε­λος» για τους επι­χει­ρη­μα­τι­κούς κολοσ­σούς. Πρό­κει­ται για την πολι­τι­κή όλων των κυβερ­νή­σε­ων που προ­ω­θούν τις κατευ­θύν­σεις της Ευρω­παϊ­κής Ένω­σης. Βλά­πτουν σοβα­ρά την υγεία μας, που απο­τε­λεί εμπό­ρευ­μα αντί για κοι­νω­νι­κό αγαθό.

Δε θα τους αφή­σου­με να αξιο­ποι­ή­σουν την παν­δη­μία για να προ­ω­θή­σουν νέες βάρ­βα­ρες ανα­τρο­πές που τις ονο­μά­ζουν “εκσυγ­χρο­νι­σμούς”. Στην πραγ­μα­τι­κό­τη­τα, με το νέο αντερ­γα­τι­κό τερα­τούρ­γη­μα που ετοι­μά­ζει η κυβέρ­νη­ση δίνει νέα δώρα στη μεγα­λο­ερ­γο­δο­σία για να ξεζου­μί­ζει τις εργα­ζό­με­νες και τους εργα­ζό­με­νους και στο­χεύ­ει να βάλει τη συν­δι­κα­λι­στι­κή δρά­ση… στο γύψο.

Δε συμ­βι­βα­ζό­μα­στε με το αίσχος της νομο­θέ­τη­σης της 10ωρης εργα­σί­ας χωρίς πρό­σθε­τη αμοι­βή, με την αύξη­ση των ωρών των νόμι­μων υπε­ρω­ριών, με την επέ­κτα­ση της κατάρ­γη­σης της κυρια­κά­τι­κης αργί­ας σε νέους κλά­δους και επι­χει­ρή­σεις, με τη θεσμο­θέ­τη­ση του μισθού των 200 ευρώ στο όνο­μα αντι­με­τώ­πι­σης της ανεργίας.

Δε συναι­νού­με στην επέ­κτα­ση των ευέ­λι­κτων εργα­σια­κών σχέ­σε­ων και της τηλερ­γα­σί­ας που μας την πλα­σά­ρουν με το περι­τύ­λιγ­μα της “ισορ­ρο­πί­ας οικο­γε­νεια­κής και επαγ­γελ­μα­τι­κής ζωής”. Το τσά­κι­σμα της οικο­γε­νεια­κής, προ­σω­πι­κής μας ζωής, η έλλει­ψη μέτρων προ­στα­σί­ας της μητρό­τη­τας, ο απο­κλει­σμός χιλιά­δων νέων εργα­ζό­με­νων μητέ­ρων από την άδεια και το επί­δο­μα άδειας μητρό­τη­τας, επει­δή δεν έχουν συγκε­ντρώ­σει τα απα­ραί­τη­τα ένση­μα, δεν ανα­τρέ­πο­νται από την θεσμο­θέ­τη­ση της άδειας πατρό­τη­τας. Είναι το “τυρί στη φάκα” για να απο­δε­χτούν οι εργα­ζό­με­νοι γονείς τη σύγ­χρο­νη βαρ­βα­ρό­τη­τα, τη δου­λειά και τη ζωή “λάστι­χο”.

Στην πραγ­μα­τι­κό­τη­τα οι επι­χει­ρη­μα­τι­κοί όμι­λοι μας θέλουν σκλά­βες και σκλά­βους στον 21ο αιώ­να. Δηλα­δή να δου­λεύ­ου­με όσο θέλουν, όπως θέλουν, όταν θέλουν και να μας αμεί­βουν όσο και όταν επιθυμούν.

Δεν ανε­χό­μα­στε κανέ­να μέτρο, όπως αυτά που ετοι­μά­ζουν που θα θέσει σε διωγ­μό το απερ­για­κό δικαί­ω­μα και τη συλ­λο­γι­κή μας δρά­ση μέσα στα εργα­τι­κά σωματεία.

Κυβέρ­νη­ση και επι­χει­ρη­μα­τι­κοί όμι­λοι επι­διώ­κουν να μας απο­μο­νώ­σουν από τους συνα­δέλ­φους μας, να υπο­νο­μεύ­σουν με κάθε τρό­πο κάθε συλ­λο­γι­κή – συν­δι­κα­λι­στι­κή δρά­ση, κάθε ζωντα­νή συζή­τη­ση και επα­φή, χρη­σι­μο­ποιώ­ντας ως πρό­σχη­μα τις σημε­ρι­νές δύσκο­λες συν­θή­κες. Θέλουν να νοιώ­θου­με μόνες, απο­μο­νω­μέ­νες και ανή­μπο­ρες, είτε πίσω από έναν υπο­λο­γι­στή, είτε απελ­πι­σμέ­νες με την απλη­ρω­σιά και την ανερ­γία, αλλά πάντα κλει­σμέ­νες στους τέσ­σε­ρις τοί­χους του σπι­τιού μας. Θέλουν να είναι το στό­μα μας “κλει­στό” από το φόβο και τον τρό­μο. Δεν θα το επιτρέψουμε !

Η κρα­τι­κή και εργο­δο­τι­κή βία και η κατα­στο­λή δεν μπο­ρεί να στα­μα­τή­σει το ποτά­μι των διεκ­δι­κη­τι­κών μας αγώ­νων όσο υπάρ­χει η εκμε­τάλ­λευ­ση και η καταπίεση. 

🔻  Δυναμώνουμε την αγωνιστική διεκδίκηση για μέτρα προστασίας της υγείας και των δικαιωμάτων μας.

Απαι­τού­με:

  • Ενί­σχυ­ση των δομών Πρω­το­βάθ­μιας Φρο­ντί­δας Υγεί­ας με προ­σλή­ψεις μόνι­μου προ­σω­πι­κού (ιατρών όλων των ειδι­κο­τή­των, νοση­λευ­τών και βοη­θη­τι­κού προ­σω­πι­κού), προ­κει­μέ­νου να εξα­σφα­λι­στεί η 24ωρη λει­τουρ­γία τους, με επαρ­κή υλι­κο­τε­χνι­κή υποδομή.
  • Μαζι­κές προ­σλή­ψεις μόνι­μου προ­σω­πι­κού όλων των κλά­δων και ειδι­κο­τή­των για να στε­λε­χω­θούν πλή­ρως δημό­σια νοσο­κο­μεία, Κέντρα Υγεί­ας, ΕΚΑΒ, μονι­μο­ποί­η­ση όλων των επι­κου­ρι­κών και των συμ­βα­σιού­χων, όλων των εργα­ζο­μέ­νων με ελα­στι­κές σχέ­σεις εργα­σί­ας σε όλες τις δημό­σιες δομές υγείας.
  • Επί­τα­ξη των μονά­δων Υγεί­ας του ιδιω­τι­κού τομέα χωρίς απο­ζη­μί­ω­ση των επι­χει­ρη­μα­τιών και να εντα­χθούν στην ευθύ­νη του κρά­τους για να ενι­σχυ­θεί με τις απα­ραί­τη­τες νέες κλί­νες ΜΕΘ, για να ενι­σχυ­θεί ο αριθ­μός των απλών κλι­νών νοση­λεί­ας ασθε­νών, των δια­γνω­στι­κών εργα­στη­ρί­ων, και της πραγ­μα­το­ποί­η­σης μορια­κού ελέγ­χου και γρή­γο­ρων τεστ για τον κορω­νο­ϊό δωρε­άν για όλους και όλες.
  • Να αυξη­θούν τώρα τα δρο­μο­λό­για στα ΜΜΜ. Να γίνουν άμε­σα προ­σλή­ψεις προσωπικού.
  • Μόνι­μη και στα­θε­ρή εργα­σία με πλή­ρη εργα­σια­κά και ασφα­λι­στι­κά δικαιώ­μα­τα. Στα­θε­ρό ωρά­ριο και μεί­ω­ση του εργά­σι­μου χρό­νου, χωρίς μειώ­σεις μισθών. Κατάρ­γη­ση όλων των μορ­φών ελα­στι­κής εργα­σί­ας. Προ­στα­σία της Υγεί­ας και της Ασφά­λειας στους χώρους δου­λειάς. Δημό­σια Κοι­νω­νι­κή Ασφά­λι­ση για όλες και όλους.
  • Ουσια­στι­κή προ­στα­σία των ανέρ­γων. Επί­δο­μα ανερ­γί­ας για όλους τους ανέρ­γους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Επί­δο­μα για τη φρο­ντί­δα των ανή­λι­κων τέκνων στις αυτο­α­πα­σχο­λού­με­νες και τις αγρό­τισ­σες που είναι μητέ­ρες παι­διών έως 14 ετών.
  • Κανέ­νας πλει­στη­ρια­σμός κύριας κατοι­κί­ας λαϊ­κής οικο­γέ­νειας και κατά­σχε­ση εισο­δή­μα­τος μετά και την ψήφι­ση του νέου πτω­χευ­τι­κού νόμου. Να στα­μα­τή­σουν αμέ­σως οι δια­κο­πές σε ηλε­κτρι­κό ρεύ­μα και νερό, των εργα­τι­κών και λαϊ­κών νοικοκυριών.
  • Κατάρ­γη­ση του νόμου απα­γό­ρευ­σης των δια­δη­λώ­σε­ων, του νόμου περιο­ρι­σμού του απερ­για­κού δικαιώ­μα­τος. Καμία δίω­ξη της συν­δι­κα­λι­στι­κής δράσης.

ℹ️   [Σχε­τι­κά] Δρά­ση για την Υγεία [2‑Νοε-2020]

PDF Logo
ΟΓΕ «Δεν αποδεχόμαστε τη βία των εκμεταλλευτών»!

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο