Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Με τις ψήφους ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ πέρασε η τροπολογία που ποινικοποιεί τη δράση ενάντια στους πλειστηριασμούς

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία με 146 ψήφους υπέρ 35 κατά και 62 «παρών», η τροπολογία με την οποία θεσμοθετείται η αυτεπάγγελτη δίωξη όσων με επιχειρούν να παρεμποδίσουν και να ματαιώσουν τους πλειστηριασμούς , μετά από ονομαστική ψηφοφορία που είχε καταθέσει το ΚΚΕ.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Στ. Κοντονής, πριν την έναρξη της ονομαστικής ψηφοφορίας κατέθεσε νομοτεχνική «βελτίωση» στην επίμαχη τροπολογία, προκειμένου να διευκολύνει τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, για να κάνει λίγο πιο «εύπεπτη» την ποινικοποίηση της δράσης ενάντια στους πλειστηριασμούς απάλειψε την παράγραφο 2 της τροπολογίας, γεγονός που δεν αναιρεί τον αντιδραστικό της χαρακτήρα και το σαφή προσανατολισμό της να χτυπήσει τις κινητοποιήσεις κατά των πλειστηριασμών.

Υπέρ τάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. ΝΔ, ΔΗΣΥ και Ποτάμι με τη στάση τους -δήλωσαν «παρών»- διευκόλυναν την κυβερνητική πλειοψηφία.

Σύμφωνα με την νέα ρύθμιση, τιμωρείται με τις προβλεπόμενες από την κείμενη νομοθεσία ποινές (φυλάκιση τριών ή έξι μηνών κατ΄ ελάχιστο όριο, κατά περίπτωση), όποιος εισέρχεται και παραμένει σε χώρους διεξαγωγής πλειστηριασμών κατά τη διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης, διακόπτοντας ή διαταράσσοντας την ομαλή διεξαγωγή αυτών.

Δ. Κουτσούμπας: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεπεράσει κάθε όριο