Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Με τις ψήφους ΣΥΡΙΖΑ ‑ΑΝΕΛ πέρασε η τροπολογία που ποινικοποιεί τη δράση ενάντια στους πλειστηριασμούς

Ψηφί­στη­κε κατά πλειο­ψη­φία με 146 ψήφους υπέρ 35 κατά και 62 «παρών», η τρο­πο­λο­γία με την οποία θεσμο­θε­τεί­ται η αυτε­πάγ­γελ­τη δίω­ξη όσων με επι­χει­ρούν να παρε­μπο­δί­σουν και να ματαιώ­σουν τους πλει­στη­ρια­σμούς , μετά από ονο­μα­στι­κή ψηφο­φο­ρία που είχε κατα­θέ­σει το ΚΚΕ.

Ο υπουρ­γός Δικαιο­σύ­νης, Στ. Κοντο­νής, πριν την έναρ­ξη της ονο­μα­στι­κής ψηφο­φο­ρί­ας κατέ­θε­σε νομο­τε­χνι­κή «βελ­τί­ω­ση» στην επί­μα­χη τρο­πο­λο­γία, προ­κει­μέ­νου να διευ­κο­λύ­νει τους βου­λευ­τές του ΣΥΡΙΖΑ. Συγκε­κρι­μέ­να, για να κάνει λίγο πιο «εύπε­πτη» την ποι­νι­κο­ποί­η­ση της δρά­σης ενά­ντια στους πλει­στη­ρια­σμούς απά­λει­ψε την παρά­γρα­φο 2 της τρο­πο­λο­γί­ας, γεγο­νός που δεν αναι­ρεί τον αντι­δρα­στι­κό της χαρα­κτή­ρα και το σαφή προ­σα­να­το­λι­σμό της να χτυ­πή­σει τις κινη­το­ποι­ή­σεις κατά των πλειστηριασμών.

Υπέρ τάχθη­καν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. ΝΔ, ΔΗΣΥ και Ποτά­μι με τη στά­ση τους ‑δήλω­σαν «παρών»- διευ­κό­λυ­ναν την κυβερ­νη­τι­κή πλειοψηφία.

Σύμ­φω­να με την νέα ρύθ­μι­ση, τιμω­ρεί­ται με τις προ­βλε­πό­με­νες από την κεί­με­νη νομο­θε­σία ποι­νές (φυλά­κι­ση τριών ή έξι μηνών κατ΄ ελά­χι­στο όριο, κατά περί­πτω­ση), όποιος εισέρ­χε­ται και παρα­μέ­νει σε χώρους διε­ξα­γω­γής πλει­στη­ρια­σμών κατά τη δια­δι­κα­σία ανα­γκα­στι­κής εκτέ­λε­σης, δια­κό­πτο­ντας ή δια­τα­ράσ­σο­ντας την ομα­λή διε­ξα­γω­γή αυτών.

Δ. Κου­τσού­μπας: Η κυβέρ­νη­ση ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεπε­ρά­σει κάθε όριο

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο