Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Με τον «Ριζοσπάστη» του Σ/Κ: Κάλεσμα της ΚΕ του ΚΚΕ προς τους εργαζόμενους, το λαό, τη νεολαία

🎌  Θέσεις μάχης παίρνουν οι δυνάμεις του Κόμματος και της ΚΝΕ, με σκοπό το Κάλεσμα της ΚΕ για αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ να φτάσει στους εργατοϋπαλλήλους, στους αυτοαπασχολούμενους, στη φτωχή αγροτιά, στους νέους και τις νέες, στους συνταξιούχους, να μπει σε κάθε σπίτι, χώρο δουλειάς, στις γειτονιές και τους χώρους Εκπαίδευσης.

✔️ Οι στόχοι είναι φιλόδοξοι, η διακίνηση να φτάσει τουλάχιστον εκείνη των Θέσεων του 21ου Συνεδρίου, αξιοποιώντας για αυτόν τον σκοπό κάθε ώρα που απομένει μέχρι την κυκλοφορία του Καλέσματος.
✔️ Άλλωστε το σχέδιο που εκπονούν οι Οργανώσεις δεν είναι σε «λευκό χαρτί», υπάρχουν σημαντικές παρακαταθήκες που δείχνουν τον δρόμο ώστε το Κάλεσμα να φτάσει σε πολύ περισσότερο κόσμο.
Τέτοιες είναι η μεγάλη επιτυχία των εκδηλώσεων του 47ου Φεστιβάλ απ’ άκρη σ’ άκρη σε όλη την Ελλάδα, με τους χιλιάδες επισκέπτες του, οι μάχες που είναι σε εξέλιξη σε μια σειρά κλάδους, όπου ξεχωρίζει η πάλη για να μην εφαρμοστεί το νομοσχέδιο – έκτρωμα για τα Εργασιακά, οι αγώνες με τις διεκδικήσεις γονιών και μαθητών για το άνοιγμα των σχολείων, των φοιτητών για τους όρους λειτουργίας των Ιδρυμάτων τους και πολλά άλλα ανοιχτά μέτωπα όπου οι κομμουνιστές είναι στην πρώτη γραμμή.
✔️ Το μεγάλο πολιτικό άνοιγμα για αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ, ξεκινώντας από την εξόρμηση με τον «Ριζοσπάστη» του επόμενου Σαββατοκύριακου, θα συνδυαστεί με ένα πλούσιο πρόγραμμα παρεμβάσεων από τις Κομματικές Οργανώσεις, περιοδείες και συσκέψεις, συγκεντρώσεις, εξορμήσεις, ενώ θα χαρακτηρίζεται επίσης από την πολυμορφία, τις ποικίλες πρωτοβουλίες ώστε μέσα από την πρωτοπόρα δράση του εργατικού κινήματος να διαμορφώνονται εστίες αντίστασης σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο και περιοχή.
✔️ Η επιτυχία της πανεξόρμησης με το Κάλεσμα της ΚΕ είναι το πρώτο βήμα ώστε αυτό να αξιοποιηθεί πλατιά την επόμενη περίοδο.
Πολύ δε περισσότερο αφού θα είναι η βάση της συζήτησης με στόχο να κατανοηθεί ευρύτερα ότι το ΚΚΕ μπαίνει μπροστά και διαθέτει όλες του τις δυνάμεις για να οργανώσει ο λαός την αντεπίθεσή του, να βάλουν οι εργαζόμενοι τη δική τους σφραγίδα στις εξελίξεις. Οτι στην οργάνωση της πάλης για τα λαϊκά προβλήματα χρειάζεται πιο θαρρετά να συμμετέχει μαζί με το Κόμμα η μεγάλη πλειοψηφία του λαού, και ειδικά η νέα γενιά, που καταδικάζεται να ζει με χειρότερους όρους από ό,τι οι παλαιότερες.
Το Κάλεσμα μπορεί να δώσει ώθηση ώστε να μη χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος, να καταρριφθούν παλιές και νέες αυταπάτες στις λαϊκές συνειδήσεις. Να μπει στο στόχαστρο ο πραγματικός ένοχος, το καπιταλιστικό σύστημα, το αστικό κράτος, που είναι εχθρικό προς τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, όπως η σταθερή δουλειά με δικαιώματα, η προστασία του λαού βασισμένη σε δωρεάν, υψηλού επιπέδου Υγεία και ουσιαστική πρόληψη, το λαϊκό εισόδημα να επαρκεί για όλες τις ανάγκες της λαϊκής οικογένειας κ.λπ.
✔️ Φροντίζουμε λοιπόν να φτάσει παντού το Κάλεσμα και μαζί του η πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ, που αφορά το σήμερα και το αύριο, για να γίνει ο λαός πρωταγωνιστής, να πιστέψει στη δύναμή του, να γίνει πιο καθαρός ο δρόμος που πρέπει να βαδίσει, αυτός της σύγκρουσης, της ανατροπής με ορίζοντα την κατάκτηση της εξουσίας.
Ρίζος Κάλεσμα ΚΕ Σεπτέμβρης 2021

🔴 📰 Με τον «Ριζοσπάστη», αυτό το Σαββατοκύριακο 2 και 3 Οκτώβρη…🔻
🔴 Το Κάλεσμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ προς τους εργαζόμενους, το λαό, τη νεολαία.
🔴
📰 Προμηθευόμαστε και διακινούμε πλατιά τον «Ριζοσπάστη».

Επιδίωξη του ΚΚΕ είναι το Κάλεσμα να αξιοποιηθεί πλατιά, ως βάση συζήτησης με τον λαό και τη νεολαία, αλλά και ως όπλο για να οργανώσουν με καλύτερους όρους την πάλη και την αντεπίθεσή τους. Το ΚΚΕ διαθέτει όλες του τις δυνάμεις σ’ αυτή την υπόθεση, έτσι ώστε να διαμορφώνονται εστίες αντίστασης για όλα τα κρίσιμα εργατικά – λαϊκά προβλήματα που οξύνει η πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, όπως είναι η κλιμάκωση της αντεργατικής επίθεσης, με αιχμή την εφαρμογή του νόμου Χατζηδάκη, η συνεχιζόμενη αντιλαϊκή διαχείριση της πανδημίας και η διαμόρφωση του λεγόμενου νέου ΕΣΥ, η ακρίβεια και η λεηλασία του λαϊκού εισοδήματος, οι μεγάλες κρατικές ελλείψεις για την προστασία του λαού από τις φυσικές καταστροφές, η περαιτέρω εμπλοκή της Ελλάδας στα επικίνδυνα σχέδια του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ στην περιοχή κλπ.

Για το ΚΚΕ ο βασικός ένοχος και αυτό που μπαίνει εμπόδιο στη λαϊκή ευημερία, από «όποια πλευρά και αν εξετάσουμε», είναι ότι «έχουμε απέναντί μας ένα εχθρικό κράτος, μια οικονομία και συνολικά μια κοινωνική οργάνωση που λειτουργούν με κριτήριο τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων» και σημειώνει χαρακτηριστικά:

«Αυτά τα συμφέροντα έχουν υπηρετήσει όλες οι εκδοχές της αστικής διακυβέρνησης: Κεντροδεξιές και κεντροαριστερές, δεξιές και “αριστερές”. Κυβερνήσεις μονοκομματικές και συνεργασίας. Μονοκομματικές κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Κυβερνήσεις συνεργασίας μεταξύ τους, παρά το ότι ήταν “ορκισμένοι” ανταγωνιστές της κυβερνητικής εναλλαγής. Κυβερνήσεις με πρωθυπουργούς και υπουργούς τεχνοκράτες και “ειδικούς”. Η “πρώτη φορά αριστερή” κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ.

Γι’ αυτό κάθε νέα κυβέρνηση παίρνει την αντιλαϊκή σκυτάλη από την προηγούμενη, συνεχίζει η μια εκεί που σταμάτησε η άλλη, εφαρμόζει όλους τους αντιλαϊκούς νόμους που ψήφισαν οι προηγούμενες και παίρνει και νέα αντιλαϊκά μέτρα. Από κάθε κυβερνητική θητεία η μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία βγαίνει με λιγότερα δικαιώματα, χειροτερεύει η θέση της, βρίσκεται με περισσότερα βάρη στις πλάτες της.

Έχουν όλα δοκιμαστεί και στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην Ισπανία, στην Ιταλία, στην Πορτογαλία και αλλού.

Γιατί οι κυβερνήσεις μπορεί να αλλάζουν, δεν αλλάζει όμως το ποιος έχει στα χέρια του την εξουσία, ποιος καρπώνεται τον πλούτο που παράγεται».

Ενώ, ακόμα, σε ό,τι αφορά τα προγράμματα των αστικών κομμάτων τονίζει:

«Το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ είναι γνωστό και των επόμενων κυβερνήσεων είναι επίσης ήδη δεδομένο. Είναι αυτό που στηρίζεται και θα υλοποιεί την “Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία”, τις Συμβάσεις του Ταμείου Ανάκαμψης της ΕΕ που ψήφισε η κυβέρνηση της ΝΔ μέσα στο κατακαλόκαιρο με την ανοχή του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ. Αυτό το σχέδιο νέας κρατικής στήριξης κερδοφόρων “πράσινων” επενδύσεων για λογαριασμό των επιχειρηματικών ομίλων έχει ήδη προσθέσει νέα βάρη στις πλάτες των μισθωτών εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων. Η νέα αντιλαϊκή ατζέντα υλοποιείται με τα νομοσχέδια που ψηφίζει η κυβέρνηση το ένα πίσω από το άλλο για τα Εργασιακά, την Εκπαίδευση, την Κοινωνική Ασφάλιση. (…)

Είναι υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ να διαμαρτύρονται για τους αντιλαϊκούς νόμους, την ίδια στιγμή που αποδέχονται το στρατηγικό πλαίσιο πάνω στο οποίο αυτοί βασίζονται, ψηφίζοντας τη μεγάλη πλειοψηφία των άρθρων τους.
Δεν είναι αθώοι του αίματος όλοι όσοι προετοίμασαν τη σημερινή νέα φάση της αντιλαϊκής αντεργατικής επίθεσης ως κυβερνήσεις, διατηρώντας και ενισχύοντας το αντεργατικό αντιλαϊκό πλαίσιο με διάφορα προσχήματα».

Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ, στο Κάλεσμά της, ξεχωρίζει κρίσιμα μέτωπα πάλης και καλεί «να οργανώσουμε την πάλη μας ενάντια στην πολιτική όλων των αστικών κυβερνήσεων και της ΕΕ για:

  • Την υπεράσπιση του αξιοπρεπούς εργατικού – λαϊκού εισοδήματος, τη μείωση του χρόνου εργασίας, την κατοχύρωση ουσιαστικών αυξήσεων στους μισθούς, την κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών απασχόλησης, τη διασφάλιση μόνιμης δουλειάς για όλους, με σταθερό ωράριο, την κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, την κατάργηση των έμμεσων φόρων, την ουσιαστική μείωση της φορολογίας για μισθωτούς, αυτοαπασχολούμενους και συνταξιούχους και μετακύλιση των φορολογικών βαρών στο μεγάλο κεφάλαιο.
  • Την υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση για όλους και όλες, με μείωση έως και κατάργηση των εισφορών των εργαζομένων. Να πληρώσει το κεφάλαιο. Πρόνοια αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν για όλους.
  • Την προστασία της ζωής και της υγείας του λαού. Για αποκλειστικά δημόσιες δωρεάν και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες Υγείας, με έμφαση στην πρόληψη και στα μέτρα προστασίας στους τόπους δουλειάς, με εξειδικευμένα μέτρα για τον γυναικείο οργανισμό και τη μητρότητα. Για ολοκληρωμένο σχέδιο αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής και αντισεισμικής προστασίας, για διασφάλιση σύγχρονης λαϊκής κατοικίας.
  • Την υπεράσπιση των εργατικών – λαϊκών δικαιωμάτων ενάντια στην κρατική καταστολή και τις απαγορεύσεις, ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία, την κατάργηση όλων των νόμων, που περιορίζουν τη συνδικαλιστική δράση, το απεργιακό δικαίωμα και τις διαδηλώσεις.
  • Την απεμπλοκή της χώρας μας από τα επικίνδυνα σχέδια του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, της ΕΕ, το κλείσιμο όλων των ξένων στρατιωτικών βάσεων στην Ελλάδα, την αποδέσμευση από αυτούς τους οργανισμούς με τον λαό στην εξουσία. Το δυνάμωμα του αγώνα ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, στα σχέδια αλλαγής διεθνών συνθηκών και συνόρων, στα παζάρια συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου υπό “ευρωΝΑΤΟική εποπτεία”.
  • Το δικαίωμα στην αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία σε όλες τις βαθμίδες, την Προσχολική και Ειδική Αγωγή, στην ανάπτυξη του ελεύθερου χρόνου και την πρόσβαση του λαού στον Πολιτισμό με όλες τις απαραίτητες υποδομές.
  • Την εξασφάλιση της κατοικίας με ιδιαίτερη φροντίδα για τα νέα ζευγάρια, την κατάργηση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και την απαγόρευση της διακοπής σε λαϊκές κατοικίες για χρέη σε νερό, ρεύμα και τηλέφωνο.
  • Την άμεση στήριξη των αυτοαπασχολούμενων με κατοχύρωση αφορολόγητου ορίου στα 12.000 ευρώ και τη διαγραφή μέρους των χρεών σε τράπεζες και Δημόσιο.
  • Την κατοχύρωση κατώτερων εγγυημένων τιμών στα αγροτικά προϊόντα».

Κάλεσμα ΚΕ ΚΚΕ Σεπ 2021Η λαϊκή και νεανική ανάταση, που εκφράστηκε με τη μαζική συμμετοχή στα Φεστιβάλ της ΚΝΕ, αλλά και με τους σημαντικούς αγώνες σε χώρους δουλειάς και κλάδους, που ακύρωσαν στην πράξη αντεργατικούς σχεδιασμούς, μπορεί να δώσει το έναυσμα μιας πιο αποφασιστικής συμμετοχής στην οργάνωση της πάλης, αλλά και συμπόρευσης με το ΚΚΕ, για να ανοίξει ο δρόμος για αλλαγές υπέρ του λαού, με το Κάλεσμα της ΚΕ να καταλήγει:

«Η Ιστορία έχει αποδείξει ότι μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό, όταν βαδίσει αποφασιστικά στον δρόμο της ανατροπής για να πάρει ο ίδιος στα χέρια του το τιμόνι της εξουσίας».