Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Με το καλό και στο Μπάκιγχαμ κυρία δήμαρχε!

Με ένα καυστικό άρθρο σε Κερκυραϊκό ειδησεογραφικό site, corfupress στηλιτεύεται η επιλογή της δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας Μερ. Υδραίου να συμμετάσχει σε τρισάγιο για τον πρίγκιπα Φίλιππο, το οποίο τελέστηκε στο νησί παράλληλα με την κηδεία του στην Αγγλία.

«Μήπως όμως θα ‘ταν καλύτερα και δίκαιο, αξιότιμη κυρία δήμαρχε, να ‘χετε κάνει ή να κάνετε κάποια στιγμή τον επόμενο μήνα, την 21η του Μάη ίσως, ένα τρισάγιο και για τους χιλιάδες, τους αμέτρητους Κερκυραίους και άλλους Επτανήσιους που έπεσαν θύματα απίστευτων βασανισμών και εγκλημάτων της βρετανικής Μοναρχίας και Αυτοκρατορίας;», αναφέρει δηκτικά.

Ο αρθρογράφος σημειώνει ότι είναι «είναι απολύτως σεβαστό δικαίωμα του βρετανικού προξενείου να κάνει όποιο τρισάγιο επιθυμεί», όμως, ο δήμαρχος της Κέρκυρας, «δεν εκλέγεται από Λονδρέζους λόρδους και μυλόρδους!».

Στο άρθρο του παραθέτει πολλά παραδείγματα για την βαρβαρότητα της βρετανικής κατοχής στην Κέρκυρα που έχει μείνει χαραγμένη στο νησί έως τις μέρες μας, όπως η καταλήστευση των Επτανήσων, οι απαγχονισμοί, οι βασανισμοί και οι διωγμοί πριν την Ένωση με την Ελλάδα, αλλά και αργότερα όταν τον Οκτώβρη του 1944 η βρετανική στρατιωτική δύναμη συνέδραμε τις δυνάμεις του ΕΔΕΣ για να επιβάλουν καθεστώς πολιορκίας του λαού στο νησί.