Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Με το ΚΚΕ στον Δρόμο της Λαϊκής Αντεπίθεσης

Γράφει ο Στέφανος Πουλάκης // 

Είναι γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εκμεταλλεύτηκε με τον πιο χυδαίο τρόπο τους ταξικούς αγώνες και την αγανάκτηση του λαού μας την περίοδο του 2010-2015 για να πάρει την αστική Κυβέρνηση. Από την αρχή με την Συμφωνία του Φλεβάρη ο ΣΥΡΙΖΑ (και οι ΑΝΕΛΛ) φάνηκε ότι ήταν πιστός υπηρέτης της Ε.Ε., του ΔΝΤ και των ντόπιων και ξένων μονοπωλίων. Στην συνέχεια αφού έκανε πως διαπραγματεύεται έκανε το ΟΧΙ του –κάλπικου- δημοψηφίσματος του καλοκαιριού του 2015 ΝΑΙ. Μετά μαζί ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ ψήφησε Τρίτο βάρβαρο Μνημόνιο. Σήμερα είναι ξεκάθαρο ότι εφαρμόζει όλα τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα των μνημονίων και «χτίζει» μεταμνημονιακή Ελλάδα κομμένη και ραμμένη για τις ανάγκες του κεφαλαίου. Ο ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν ακολουθεί , κατά την επιταγή του κεφαλαίου, όλες τις βάρβαρες πολιτικές της Ε.Ε. και συνεχίζει να ξεζουμίζει τον Λαό μας για να πληρώνει τοκοχρεολύσια στους ιμπεριαλιστές δανειστές. Παρουσιάζοντας τον Τράμπ ως διαβολικά καλό επιχειρεί να βαθύνει την εξάρτηση της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ – πάλι κατ επιλογή του κεφαλαίου-, και μας εμπλέκει σε επικίνδυνους ενδοιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς ! Πόσες φορές όμως ακούμε ότι «Νέα Αριστερά της Ελεημοσύνης» τουλάχιστον σε σχέση με την ΝΔ δίνει επιδόματα ;

Είναι αλήθεια πως το ΚΚΕ προειδοποίησε έγκαιρα τον Λαό μας για τον ΣΥΡΙΖΑ είδη από το 2012. Βγάζοντας συμπεράσματα από το βροντερό ΝΑΙ στην Συνθήκη του Μάαστριχτ από τον Συνασπισμό το 1992, την στάση του σε δήμους, νομαρχίες, εργατικά κέντρα, σωματεία και συνεταιρισμούς, το ΚΚΕ αναγνώρισε τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ ως χρυσή εφεδρεία του κεφαλαίου. Η Συνθήκη του Μάαστριχτ ήταν το ιδρυτικό κείμενο της Ε.Ε. το μεγαλύτερο και σκληρότερο, μνημόνιο. Ήταν ένα μνημόνιο διαρκείας που πάνω του χτίστηκε όλη η βάρβαρη πολιτική που ζούμε τα τελευταία χρόνια. Τότε ο ΣΥΝ διάλεξε οριστικά και αμετάκλητα, όπως έδειξε η ιστορία, στρατόπεδο. Το ΚΚΕ και το 2012 και το 2015 απέρριψε την συμμετοχή του σε αστική κυβέρνηση στο έδαφος του καπιταλισμού και υπό τα ιμπεριαλιστικά δεσμά της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ στα οποία ορκιζότανε πίστη ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή η απόφαση του ΚΚΕ δεν ήταν τυχαία. Το Κόμμα κατέληξε στα επιστημονικά τεκμηριωμένα συμπεράσματα ότι μια τέτοια κυβέρνηση μόνο τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου μπορεί να υπηρετήσει.

Σήμερα πάλι το Κόμμα μας, καλεί τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρομεσαίους αγρότες και έμποροβιοτέχνες, τους νέους επιστήμονες, τους άνεργους και τις νέες γυναίκες να μην βάλουν πλάτη στη νέα αντιλαϊκή θύελλα που έρχεται ή μάλλον που είναι είδη εδώ. Ιδιαίτερα ο κόσμος που αισθάνεται προοδευτικός, ριζοσπάστης, αριστερός, που πλήττεται από τις επιπτώσεις της κρίσης να μην υποκύψει για λίγα ψίχουλα, να μην συμβιβαστεί με τα επιδόματα. Κομπάζει η Κυβέρνηση επειδή εξασφάλισε προεκλογικά (το Φθινόπωρο του 2018) 1,5 δισ. ευρώ μέρισμα που διανεμήθηκε σε 3,7 εκατομμύρια ωφελούμενους. Καταρχάς ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματα του για την κατάσταση μιας κοινωνίας όπου 3,7 εκατομμύρια συνάνθρωποι μας φυτοζωούν με λίγα ψίχουλα. Ψίχουλα που μοιράζονται από το τραπέζι των χορτάτων τόσο για λόγους πολιτικής σκοπημότητας όσο και προκειμένου η κυβέρνηση να κρατήσει στο παιχνίδι της κατανάλωσης αυτούς τους εξαθλιωμένους προκειμένου να εξυπηρετήσει και πάλι τα μεγάλα συμφέροντα . Ψίχουλα που προέρχονται από τον πλούτο που ο Λαός μας παράγει.

Για να μιλήσουμε συγκεκριμένα θα πρέπει να αναρωτηθούμε, από πού βρήκε αυτά τα 1,5 δις ευρώ το Κράτος ; Τα βρήκε από τα ματωμένα πρωτογενή πλεονάσματα, δηλαδή από την αφαίμαξη των εργατικών και λαϊκών νοικοκυριών. Όπως κατέδειξαν και τα δεδομένα που έδωσε στην δημοσιότητα η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων η συντριπτική πλειοψηφία των εσόδων του κρατικού κορβανά συστηματικά προέρχεται από την αφαίμαξη της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση θεωρεί ξεγραμμένα τα 81 δισ. ή το 78,1% του συνόλου των οφειλών προς το δημόσιο που χρωστά το μεγάλο κεφάλαιο. Αντίθετα μέσω επιδοτήσεων και αναπτυξιακών πακέτων δίνει συνέχεια λεφτά στους μεγάλους επιχειρηματίες, στους τραπεζίτες και στους εφοπλιστές. Ενώ μέσω νέου μπαράζ πλειστηριασμών επιτίθεται στην πρώτη λαϊκή κατοικία

Για να μιλήσουμε συγκεκριμένα για τους αυτοαπασχολούμενος, στο αντιμονοπωλιακό κίνημα των οποίων συμμετέχω, σύμφωνα πάλι με στοιχεία του ΑΑΔΕ, ο αριθμός των ελεύθερων επαγγελματιών και των επιτηδευματιών μειώθηκε κατά 40% την περίοδο της κρίσης ! Τα εισοδήματα αυτών των επαγγελματικών ομάδων μάλιστα υποχώρησαν κατά 60% ! Οι παραπάνω διαδικασίες είναι «φυσιολογικές» καθώς η συγκέντρωση και συγκεντροποίηση κεφαλαίου -αφού γέννησε- τώρα μεγεθυνθεί τα μονοπώλια. Τα μικρομεσαία στρώματα της πόλης και της υπαίθρου συνθλίβονται στις μυλόπετρες του ανταγωνισμού από τις μεγάλες επιχειρήσεις και από την φορομπηχτική πολιτική του αστικού κράτους ! Κάθε αυτοαπασχολούμενος λοιπόν, κάθε μικρομεσαίος έμπορος και βιοτέχνης πρέπει να συμπορευτεί με το ΚΚΕ για τα δικά του συμφέροντα. Πρέπει λοιπόν να στοιχηθούμε μαζί με την εργατική τάξη και απέναντι στα μονοπώλια.

Όλοι οι άνθρωποι του μόχθου επομένως πρέπει να σταματήσουμε να συμβιβαζόμαστε με ψίχουλα. Πρέπει να απορρίψουμε την «Αριστερά της Ελεημοσύνης». Ήρθε η ώρα να καταδικάσουμε την πολιτική που μας έκανε ζητιάνους «μερισμάτων» και στην κάλπη, αλλά κυρίως στους ταξικούς αγώνες. Στις επερχόμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές να στηρίξουμε την Λαϊκή Συσπείρωση ! Στον Δήμο Βόλου να πούμε ένα μεγάλο ΟΧΙ στις παρατάξεις που υπηρετούν την καπιταλιστική βαρβαρότητα, στους «ντίλερς» επιχειρηματικών συμφερόντων, σε αυτούς που κάνουν πλάτη στους νονούς της νύχτας και στους τραμπούκους νεοναζί. Να πούμε ένα μεγάλο ΝΑΙ στην υπεράσπιση των δικών μας δικαιωμάτων, στην καλυτέρευση της δικιάς μας ζωής, ένα μεγάλο ΝΑΙ στην Λαϊκή Συσπείρωση. Στις επερχόμενες ευρωεκλογές να γιγαντώσουμε το ΚΚΕ, την μόνη συνεπή αντικαπιταλιστική και αντιιμπεριαλιστική δύναμη που μπορεί να ανοίξει τον δρόμο της αντεπίθεσης στην Ε.Ε και στα μονοπώλια. Να ήμαστε έτοιμοι όταν χρειαστεί να δώσουμε την μάχη και των εθνικών εκλογών με το ΚΚΕ.

Αλλά πάνω από όλα να συσπειρωθούμε στην ΠΑΣΕΒΕ, στο ΠΑΜΕ, στο ΜΑΣ, στην ΠΑΣΥ. Να χτίσουμε γερές και μαζικές επιτροπές αγώνα ενάντια στους πλειστηριασμούς, ενάντια στους φασίστες, ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Να βάλουμε μπροστά τις δικές μας σύγχρονες ανάγκες και να ξεκινήσουμε την ολομέτωπη αντεπίθεση απέναντι σε Ε.Ε. ,Μονοπώλια και αστικές Κυβερνήσεις. Σπιθαμή προς σπιθαμή, σε κάθε χώρο δουλειάς και μόρφωσης σε κάθε γειτονιά, σε όλη την χώρα να οικοδομήσουμε την πλατιά Κοινωνική Συμμαχία. Την Συμμαχία της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων της πόλης και της υπαίθρου. Αυτή η Κοινωνική Συμμαχία μπορεί να ανοίξει τον δρόμο της αντεπίθεσης για την υπεράσπιση των εργασιακών, δημοκρατικών και κοινωνικών κεκτημένων μας. Αυτή η Κοινωνική Συμμαχία μπορεί να αποτελέσει την κρίσιμη εκείνη δύναμη που θα ανοίξει επαναστατικούς ορίζοντες. Τώρα ΚΚΕ και Λαϊκή Συσπείρωση. Θα νικήσουμε ! Με τον Λαό, για τον Σοσιαλισμό !

poulakisΣτέφανος Πουλάκης, Αρχιτέκτων Μηχανικός
Μέλος του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου με την «Δημοκρατική Συνεργασία Εμπόρων», Παράταξη που στηρίζει η ΠΑΣΕΒΕ
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στον Δήμο Βόλου