Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Με φτώχεια ή κοινωνικό αποκλεισμό απειλούνται 16 εκατ. Γερμανοί

Στην οικονομικά ευημερούσα Γερμανία, την ατμομηχανή της Ευρώπης, ένας στους 5 απειλείται με φτώχεια ή κοινωνικό αποκλεισμό, με το αντίστοιχο μέγεθος για το προηγούμενο έτος να βρίσκεται στο 19,7%.  Αυτό αντιστοιχεί σε περίπου 16 εκατομμύρια άτομα, όπως αναφέρει η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία.

Επιπλέον, ένα άλλο 3,7% του πληθυσμού, έχουν κάποιες δυσκολίες να αγοράσουν ένα νέο πλυντήριο, να αγοράσουν ένα αυτοκίνητο ή τουλάχιστον μια εβδομάδα για διακοπές. Επιπλέον, η αρχή περιλαμβάνει επίσης όλα τα άτομα κάτω των 60 ετών που ζουν σε νοικοκυριά με πολύ χαμηλή συμμετοχή στο εργατικό δυναμικό, γεγονός που ισχύει για σχεδόν έναν στους δέκα Γερμανούς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας και με στοιχεία της επίσημης έρευνας που διενεργήθηκε σε ολόκληρη την ΕΕ (Eu-Silc), από το φάσμα της φτώχειας απειλείται το 16,5% των ανθρώπων που ζουν στην Γερμανία, ποσοστό το οποίο αντιστοιχεί σε 13,4 εκατομμύρια ανθρώπους, ενώ το 3,7% του πληθυσμού αντιμετωπίζει σημαντική υστέρηση σε υλικά αγαθά.

Αυτό μεταξύ άλλων σημαίνει ότι δεν μπορεί να καλυφθεί το ενοίκιο ή να ζεσταθεί επαρκώς η κατοικία ή ότι το άτομο δεν μπορεί να χρηματοδοτήσει μια εβδομάδα διακοπών. Σε ό,τι αφορά τη φτώχεια, στην έρευνα ορίζεται στο 60% του μέσου εισοδήματος του συνολικού πληθυσμού.

Η χώρα βρίσκεται ωστόσο κάτω από τον μέσο όρο της

Ενδιαφέρον έχει και ο μέσος όρος πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ζουν στη φτώχεια, ο οποίος φτάνει στο 23,5%.