Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Με όλα τα μέτρα προστασίας ο γιορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς (ΦΩΤΟ)

Μέλη σωματείων βρίσκονται στο Σύνταγμα προετοιμάζοντας τον χώρο για τον αγωνιστικό εορτασμό της Πρωτομαγιάς.

Συγκεκριμένα, τοποθετούν αυτοκόλλητα που θα διευκολύνουν τους εργαζόμενους ούτως ώστε να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις ασφαλείας και ταυτόχρονα παίρνουν κι άλλα απαραίτητα μέτρα όπως γάντια, μάσκες κ.α.

Με το σύνθημα «Ο ορατός εχθρός είναι ο καπιταλισμός – Δεν θα πληρώσει ξανά ο λαός», το ΠΑΜΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους να υψώσουν τη γροθιά τους, να μην αποδεχτούν να ξαναπληρώσουν τα σπασμένα της κρίσης. Με αυτό το περιεχόμενο, απευθύνει κάλεσμα σε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να πραγματοποιήσουν Πρωτομαγιάτικες εκδηλώσεις, με αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας της υγείας, δυναμώνοντας την πάλη για την υγεία, τα δικαιώματα και τις ανάγκες της εργατικής τάξης και του λαού. (Δείτε εδώ το spot του ΠΑΜΕ)

Επίσης το ΠΑΜΕ την Παρασκευή θα καταθέσει στεφάνια σε Πολυτεχνείο και Καισαριανή.

Σε αυτό το πλαίσιο συμβολικές εκδηλώσεις προγραμματίζονται από τα Συνδικάτα σε όλες τις πόλεις και σε μεγάλους δήμους. Στην Αττική, στο κέντρο της Αθήνας, καθώς επίσης και σε Πειραιά, Περιστέρι, Καλλιθέα, Ηλιούπολη, Νέα Ιωνία, Ελευσίνα, Γέρακα, Λαύριο. Στη Θεσσαλονίκη, συμβολικές εκδηλώσεις προγραμματίζονται από τα συνδικάτα στο κέντρο της πόλης καθώς και σε Καλαμαριά και Εύοσμο.

protomagia11 protomagia12 protomagia13 protomagia14 protomagia15 protomagia16

Μετά τις απεργιακές αποφάσεις μεγάλων Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων, πλήθους σωματείων, και η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ αποφάσισε την προκήρυξη πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας στον ιδιωτικό τομέα την Παρασκευή 1η Μάη.

Απεργία για την 1η Μάη στα καράβια που βρίσκονται στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης μέχρι την ίδια ώρα της Παρασκευής, έχουν προκηρύξει τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ενώ 24ωρη απεργία πραγματοποιούν και οι εργαζόμενοι στον ηλεκτρικό.