Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Μην αδικούνται οι δημοσιογράφοι που προσπαθούν να κάνουν έντιμα τη δουλειά τους… 

Μπορεί η διοίκηση της ΕΡΤ να εξακολουθεί να σιωπά για το «κόψιμο» της συνέντευξης Τύπου της ΟΕΝΓΕ, των νοσοκομειακών γιατρών δηλαδή, που αυτές τις μέρες δίνουν ένα τεράστιο αγώνα, όμως αυτή η στάση δεν πρέπει να αδικεί δημοσιογράφους, που προσπαθούν έντιμα να κάνουν τη δουλειά τους.

marina demΌπως αναφέρει το ΠΑΜΕ σε ανάρτησή του στο twitter, «Δεν είναι μόνο η ΕΡΤ! Κανένα κανάλι δεν βρήκε χρόνο για να αναδείξει τη φωνή αυτών που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή!».

Ταυτόχρονα, κοινοποιεί τη σχετική ανάρτηση της Μαρίνας Δεμερτζιάν, δημοσιογράφου της δημόσιας τηλεόρασης η οποία αναφέρει τα παρακάτω:

«Σε ότι με αφορά.. έχω γράψει και σβήσει αυτήν την ανάρτηση δεκάδες φορές, προσπαθώντας να μην αδικήσω κανέναν και ειδικά να μην υπονομεύσω μια τεράστια προσπάθεια που γίνεται από τους συναδέλφους μου στην ερτ, που αυτόν τον καιρό, σε δύσκολες συνθήκες έχουν δώσει τον καλύτερο εαυτό τους.

Χθες λοιπόν αποφασίστηκε να μην μοντάρω εγώ το θέμα της συνέντευξης τύπου της ΟΕΝΓΕ (της ομοσπονδίας των ανθρώπων που χειροκροτούμε από ταμπαλκόνια μας) αλλά να “κολλήσει”, μαζί με ρεπορτάζ για τα κέντρα υγείας, σε ένα επιστημονικό θέμα μιας συναδέλφου που ήταν ήδη επιφορτισμένη με δύο βίντεο και δεν προλάβαινε να ανασάνει. Μπορεί να έφταιγε το ότι δεν υπήρχαν ελεύθερα μοντάζ, μπορεί να έγινε από ασυνεννοησία, μπορεί και όχι. Δεν ξέρω και δεν θέλω να κάνω δίκη προθέσεων.

Θα γράψω μόνο ότι είναι προβληματικό στο 2ωρο κεντρικό δελτίο να γίνονται συνεχείς και εκτενείς αναφορές στις ελλείψεις που έχουν τα νοσοκομεία του εξωτερικού (προσωπικού, αναπνευστήρων και μέσων προστασίας) και η ενημέρωση για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το ΕΣΥ να γίνεται με το σταγονόμετρο.

Ναι αυτό συμβαίνει σε όλα τα κανάλια, κανείς από όσο είδα δεν έπαιξε χθες την συνέντευξη τύπου της ΟΕΝΓΕ. Αλλά από την ερτ ο κόσμος έχει παραπάνω απαιτήσεις.

Και είναι κρίμα γιατί τις τελευταίες εβδομάδες άκουγα πολλά μπράβο για την δημόσια τηλεόραση».

Πηγή: 902.gr