Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

«Μην γυρνάτε πίσω, είναι επικίνδυνο» λέει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ στους μετανάστες Σύριους που επιθυμούν να επιστρέψουν

Επιμέλεια Πάνος Αλεπλιώτης //

Η υποκρισία του ΟΗΕ και των δυνάμεων που τον διοικούν αποκαλύπτεται από τις δηλώσεις της υπεύθυνης τύπου Caroline Bach της Αρμοστείας για τον Βορρά ( Σκανδιναβία) που προειδοποιεί τους μετανάστες να μην γυρίσουν πίσω στην πατρίδα τους γιατί «δεν έχει η Αρμοστεία επαρκείς πληροφορίες για να κάνει εκτίμηση κινδύνου».

Από κοντά παπαγαλάκια, όπως ο Άρον Λούντ του Ινστιτούτου Εξωτερικής πολιτικής της Σουηδίας, αναφέρουν πώς όσοι έφυγαν από την Συρία και επιστρέφοντας πηγαίνουν σε περιοχές που τον έλεγχο έχουν οι κυβερνητικές δυνάμεις, κινδυνεύουν από την εκδίκηση του Άσαντ.

-Θα συλληφθούν, θα βασανιστούν και ίσως και να εξαφανιστούν όπως και χιλιάδες άλλοι, μας εξηγεί(!) ο Λούντ.

Τα στοιχεία δείχνουν πως από την στιγμή που έχει μειωθεί η ένταση του εμφυλίου μετά την στρατιωτική νίκη των κυβερνητικών δυνάμεων και των Ρώσων σε διάφορα μέτωπα και την απελευθέρωση αρκετών περιοχών από εξτρεμιστικά μουσουλμανικά στοιχεία που στηρίζουν το ΝΑΤΟ και οι Αμερικάνοι, έχουν επιστρέψει περί τις 100.000 μετανάστες.

-Αυτό θεωρείται σαν επιτυχία στην προπαγάνδα του καθεστώτος, συνεχίζει ο Λούντ, ειδικός “Συριολόγος”, και άρα θέλουν να το σταματήσουν.

20181023_090540

Καραβάνι Σύριων μεταναστών επιστρέφει από την Λιβανέζικη πόλη Arsal

Η υποκρισία των Ιμπεριαλιστών δεν έχει όρια.

Ενώ υποδαύλισαν και στήριξαν την “αραβική άνοιξη”, σκόρπισαν 5,6 εκατομμύρια Σύριους σε όλες τις γωνιές της γής, με 360.000 νεκρούς και μια κατεστραμμένη χώρα.

Ενώ χρησιμοποιούν τους μετανάστες σε όλη την Ευρώπη και στον κόσμο σαν εξιλαστήρια θύματα για πολιτικές λιτότητας με χτύπημα των μισθών, συντάξεων και της κοινωνικής πολιτικής.

Ενώ έχουν επενδύσει στην άνοδο των δυνάμεων της Άκρας Δεξιάς με αφορμή και θύματα τους πολλούς μετανάστες.

Ενώ έχουν εξαπολύσει επιθέσεις ενάντια στην θρησκεία τους και στον τρόπο που οι μετανάστες ζουν, φέρονται, ντύνονται..

Ενώ τους έχουν κλείσει στα μπουντρούμια και στα στρατόπεδα, αδιάφορα παρακολουθώντας να θαλασσοπνίγονται με τα σαπιοκάραβα, τώρα που έφτασε η ώρα έστω κάποιοι λίγοι να επιστρέψουν, αφού δοκίμασαν του κόσμου τις ταλαιπωρίες και ταπεινώσεις από την κατά τα άλλα πολιτισμένη Δύση και αλλού, τώρα δεν θέλουν να δώσουν την ευχαρίστηση στον Άσαντ να χρησιμοποιήσει την επιστροφή τους σαν δική του πολιτική επιτυχία.

Άνοιξαν άλλωστε και νέες κερδοφόρες αγορές σε διακινητές, δουλέμπορους, ναρκέμπορους, εκμεταλλευτές γυναικών και μικρών παιδιών και πήγαν την ανθρωπότητα χρόνια πίσω.

Γιαυτό επιστρατεύουν και τους αποτυχημένους στην συνείδηση όλων των προοδευτικών ανθρώπων Διεθνείς Οργανισμούς και οργανώσεις, να χύσουν χολή και όξος ενάντια στην ομαλοποίηση της ζωής της χώρας.

Οι Διεθνείς οργανισμοί έχουν πάρει κατεύθυνση να αποτρέπουν την επιστροφή, αφού όποια χώρα θέλει να επιστρέψει μετανάστες, που επιθυμούν να φύγουν, πρέπει να συνεννοηθεί με το καθεστώς Άσαντ που δεν θέλουν να αναγνωρίσουν.

Έτσι κρατούν όμηρους τους πρόσφυγες και διαιωνίζουν μια καταστροφή που οι ίδιοι προκάλεσαν για τα γενικότερα συμφεροντά τους που δεν είναι άλλα από το να βρούν τρόπο να αρπάξουν τον φυσικό πλούτο των χωρών καταστρέφοντας και τις χώρες και τους ανθρώπους που ζουν εκεί.

________________________________________________________________________________________________

Πάνος Αλεπλιώτης Δημοτικός σύμβουλος Πυλαίας Θεσσαλονίκης 87/90 και 99/2002. Αντιδήμαρχος Πυλαίας από το 1987 έως και το 1990 και από το 1999 έως και το 2000. Εργάστηκε σαν γεωλόγος, περιβαλλοντολόγος και χωροτάκτης στην Ελλάδα και στην Σουηδία