Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Μητέρα Αλέξη Γρηγορόπουλου: «Με ενοχλεί πάρα πολύ η καπηλεία στο όνομα του παιδιού μου»

Συνέντευξη με αφορμή τη συμπλήρωση 10 χρόνων από τη δολοφονία του γιου της, έδωσε η μητέρα Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, Τζ. Τσαλικιάν. Μεταξύ άλλων σημειώνει ότι «με ενοχλεί πάρα πολύ η καπηλεία στο όνομα του παιδιού μου. Ο Αλέξανδρος δεν ανήκε ποτέ σε χώρο αντιεξουσιαστών και σε κανέναν άλλο χώρο (…). Δεν είναι το παιδί μου στη ζωή για να υπερασπιστεί τον εαυτό του και κανείς δεν δικαιούται να χρησιμοποιεί το όνομά του για σκοπιμότητες δικές του ή για να φτιάξει ένα προσωπικό του αφήγημα».

Αναφορικά με τις κινητοποιήσεις και το τι άφησε πίσω του ο Δεκέμβρης του 2008, είπε μιλώντας στον Antenna: «Θεωρώ ότι δεν έχει μείνει κάτι θετικό. Αυτό με στενοχωρεί και με θλίβει. Δεν υπάρχει κάτι που να με κάνει να σκεφτώ ότι “πονάω σαν μητέρα, αλλά η δολοφονία του παιδιού μου συνεισέφερε να δημιουργηθεί κάτι καλύτερο στην κοινωνία”».

«Το παιδί μου δεν ήταν παραβατικό. Η παραβατικότητα προέκυψε από την υπερασπιστική γραμμή των συνηγόρων υπεράσπισης του κατηγορούμενου Κορκονέα. Θυμάμαι τη ρήση του Γκέμπελς “Συκοφαντείτε, συκοφαντείτε, συκοφαντείτε”», συνέχισε η Τζίνα Τσαλικιάν. «Ο Αλέξανδρος ήταν ένα παιδί χαρούμενο, ευχάριστο, ευαίσθητο, γενναιόδωρο. Ηταν πολύ αγαπητός στους φίλους του. Είχε πάρα πολλούς φίλους και ήταν ένα παιδί- δυστυχώς, τελικά- πολύ αθώο και πολύ καλοπροαίρετο», είπε ακόμη.

Υπενθυμίζεται, ότι αυτή την περίοδο διεξάγεται στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας η δίκη σε δεύτερο βαθμό. Ο Επ. Κορκονέας έχει καταδικαστεί πρωτοδίκως σε ισόβια, αφού είχε κριθεί ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο, χωρίς να του αναγνωριστεί ελαφρυντικό. Ο Β. Σαραλιώτης, που ήταν μαζί με τον Κορκονέα, έχει καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 10 χρόνια και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικό όρο, περίπου ένα χρόνο μετά την καταδίκη του.

Η δίκη διεξάγεται με αργούς ρυθμούς και με προσπάθεια από την πλευρά των συνηγόρων του δολοφόνου Κορκονέα να σπάσει η ποινή της ισόβιας κάθειρξης και να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις υποβολής αιτήματος αποφυλάκισης μετά από λίγα χρόνια.