Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μητροκτονίες σε Θεσσαλονίκη και Κρήτη: Σκότωσαν τις γυναίκες που τους έφεραν στον κόσμο

Για τη δολοφονία των μητέρων τους κατηγορούνται δύο άνδρες σε διαφορετικά εγκλήματα που καταγράφηκαν σε Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο Κρήτης.

Στη Θεσσαλονίκη, σε διαμέρισα στη Νεάπολη εντοπίστηκε νεκρή μέσα στην μπανιέρα, σε κατάσταση προχωρημένης σήψης, μια 79χρονη γυναίκα.

Παρότι η υπόθεση αρχικά δεν αντιμετωπίστηκε ως δολοφονία, εντούτοις τα ιατροδικαστικά ευρήματα αποκάλυψαν ότι η 79χρονη είχε πέσει θύμα εγκληματικής ενέργειας και ως δράστης ταυτοποιήθηκε ο γιος της, ηλικίας 50 ετών, με τον οποίο διέμενε μαζί. Ο φερόμενος ως δράστης προσήχθη στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, όπου, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., ομολόγησε την πράξη του.

Στο Ηράκλειο, μια 67χρονη έπεσε νεκρή από τα χέρια του γιου της. Ο 42χρονος άνδρας, σύμφωνα με την αστυνομία, δεν διέμενε με τη μητέρα του και πήγε λίγο μετά τα μεσάνυχτα στο σπίτι της, όπου ακολούθησε καυγάς μεταξύ τους.

Σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, ο 42χρονος χτύπησε μέχρι θανάτου την μητέρα του με ξύλινο αντικείμενο που βρήκε μέσα στο σπίτι.

«Τσε Γκεβάρα, πρεσβευτής της Επανάστασης», του Νίκου Μόττα