Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Μητροπολίτης Χίου: Απόγονοι των Οθωμανών κατακτητών οι πρόσφυγες – Επικρότησε ο Αλκ. Στεφανής

Βολές κατά των προσφύγων και των μεταναστών εκτόξευσε ο Μητροπολίτης Χίου Μάρκος κατά την τέλεση Δοξολογίας στις Καρυές με αφορμή την επέτειο παράδοσης της Χίου από τους Οθωμανούς Τούρκους στον Ελληνικό Στρατό τον Δεκέμβριο του 1912.

Με αφορμή τις πληροφορίες για δημιουργία υπερδομής 7.000 ατόμων στο Αίπος, ο Μητροπολίτης είπε: “Ούτε μόνιμα, ούτε προσωρινά στο Αίπος οι ομογενείς των τότε κατακτητών”.

Αναλυτικά ανέφερε:

“Η ηρωική μάχη του Αίπους, καθιστούν εμάς υπευθύνους, εκεί όπου χύθηκαν αίματα ηρώων και σκορπίστηκαν οστά ηρώων, να μην επιτρέψουμε ούτε μόνιμα, ούτε προσωρινά να ξαναπατήσουν τα πόδια των ομογενών των τότε κατακτητών”.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι το ρατσιστικό παραλήρημα του Μητροπολίτη έγινε μπροστά σε μικρά παιδιά και παρουσία του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδη Στεφανή.

«Δεν θεωρώ τα όσα είπε ο Μητροπολίτης Μάρκος ως παρέμβαση. Ήταν εξαιρετικό αυτό που είπε ο Σεβασμιώτατος, τον οποίο τιμούμε και αγαπάμε και βεβαίως τα λαμβάνουμε υπόψη σε κάθε σκέψη και σε κάθε απόφαση που παίρνουμε», είπε συγκεκριμένα ο Αλκιβιάδης Στεφανής.

Πηγή: in.gr