Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Μητσοτάκης για το νέο ΕΣΥ: «Δεν είναι υποχρεωτικό να είναι μόνο κρατικό» το σύστημα Υγείας»

«Το σύστημα Υγείας πρέπει να βρει νέους τρόπους συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα, δεν είναι υποχρεωτικό να είναι μόνο κρατικό», ισχυρίστηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέδριο για την Υγεία, κάνοντας σαφές πως το νέο ΕΣΥ που οραματίζεται η κυβέρνηση θα χτιστεί με τα υλικά της πλήρους εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης!

Στόχος είναι να πριμοδοτηθεί ακόμα περισσότερο ο ιδιωτικός τομέας και η επιχειρηματική δράση στην Υγεία παρά το γεγονός ότι η πανδημία κατέρριψε το μύθο της δήθεν αρμονικής συνύπαρξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Αντίθετα καταδείχθηκε πως ο ιδιωτικός επιχειρηματικός τομέας της Υγείας κερδίζει από τις ελλείψεις του δημόσιου τομέα που διαχρονικά συντηρούν οι ασκούμενες πολιτικές.

Ο ιδιωτικός τομέας χρυσώθηκε κατά την πανδημία από την κυβέρνηση που αρνήθηκε την επίταξή τους και πλέον ο πρωθυπουργός υποστήριξε πως πρέπει να ενισχυθεί αυτή η «συνεργασία», δηλαδή το τάισμα των επιχειρηματιών της Υγείας.

Ανέφερε χαρακτηριστικά πως «κάναμε βήματα συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα σε συνθήκες δύσκολες. Είναι πολύ ενδιαφέρον για την επόμενη μέρα και πρέπει να αξιολογηθεί πώς δούλεψαν μαζί κράτος και ιδιωτικός τομέας».

Οι τοποθετήσεις του πρωθυπουργού προσφέρουν νέες ευκαιρίες στα μεγαθήρια της Υγείας να θησαυρίσουν πάνω στην υγεία του λαού.

Πηγή: 902.gr

Ακολουθήστε το Ατέχνως στο Google News, στο Facebook και στο Twitter

Φώτης Αγγουλές, ο προλετάριος ποιητής