Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μια από τα ίδια σχεδόν 50 χρόνια –από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα…

Αιγαίο …τουρκική προκλητικότητα και γεωπολιτικά παιχνίδια από την άρχουσα τάξη

Το «βυθί­σα­τε το Χόρα» του παλι­κα­ρά Αντρέα Παπα­ντρέ­ου αντι­κα­θί­στα­ται με τον τρα­γέ­λα­φο των 10άδων NAFTEX, ενώ το Oruc Reis (Barbarossa) κόβει (δια­κρι­τι­κά) βόλτες.

Και o Καρλ Μαρξ (γνω­στός από «τότε» για την ανά­λυ­ση της ιστο­ρί­ας με όρους ταξι­κής πάλης) εξα­κο­λου­θεί να θυμί­ζει πως «η ιστο­ρία επα­να­λαμ­βά­νε­ται την πρώ­τη φορά σαν τρα­γω­δία και τη δεύ­τε­ρη σαν φάρ­σα» [1]–κάπο­τε ο Χαρί­λα­ος είχε θυμο­σο­φι­κά πει «την τρί­τη φορά βρά­σε λάχανα».

Μέσα σ’ αυτήν την περιρ­ρέ­ου­σα κινού­με­νη άμμο μόνο το ΚΚΕ συνε­χί­ζει από θέσεις αρχής να επα­να­λαμ­βά­νει ότι

  • (προς κυβέρ­νη­ση & ‑εκά­στο­τε, αξιω­μα­τι­κή «αντι­πο­λί­τευ­ση»
    Οι στρα­τη­γι­κοί σας σύμ­μα­χοι φου­σκώ­νουν τα πανιά της επι­θε­τι­κό­τη­τας της Τουρ­κί­ας, ότι …
  • οι «ελπί­δες» της Ελλά­δας για την υπε­ρά­σπι­ση των κυριαρ­χι­κών της δικαιω­μά­των από τους «φονιά­δες των λαών», τους ιμπε­ρια­λι­στές ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, απο­τε­λούν συνέ­χεια στην καλ­λιέρ­γεια αυτα­πα­τών ότι
  • αυτό επι­δί­ω­ξαν χτες ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και οι εφε­δρεί­ες τους με αφορ­μή την έντα­ση της τουρ­κι­κής επι­θε­τι­κό­τη­τας στο Αιγαίο και τέλος –το κυριότερο
  • Λύση προς όφε­λος του λαού μπο­ρεί να υπάρ­ξει μόνο μέσα από την πάλη ενα­ντία στην πολι­τι­κή εμπλο­κής σε επι­κίν­δυ­νους σχε­δια­σμούς για λογα­ρια­σμό της αστι­κής τάξης, μέσα από την πάλη για απο­δέ­σμευ­ση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

ΚΚΕ: Υπόλογοι η κυβέρνηση ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα αστικά κόμματα, που παρουσίαζαν τη Στρατηγική Συμφωνία με τις ΗΠΑ ως «ασπίδα» σε σύνορα και κυριαρχικά δικαιώματα

  • Στα­θε­ρά το τελευ­ταίο διά­στη­μα αξιω­μα­τού­χοι των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ μιλούν ανοι­χτά για «αμφι­σβη­τού­με­να ύδατα».
  • Εκτός από τη δήλω­ση του State Department, ήρθαν και αντί­στοι­χες δηλώ­σεις εκπρο­σώ­πων της Κομισιόν.
  • Οι πραγ­μα­τι­κές τους προ­θέ­σεις είναι η επι­βο­λή καθε­στώ­τος συν­δια­χεί­ρι­σης, συμ­βι­βα­σμοί υπό τη δική τους επο­πτεία οι οποί­οι θα υπη­ρε­τούν τα ευρύ­τε­ρα επι­κίν­δυ­να ιμπε­ρια­λι­στι­κά σχέ­διά τους στην περιοχή.

Δεί­τε και
Δημ. Κουτσούμπας
«Οι σύμ­μα­χοί σας νίπτουν τας χεί­ρας τους μπρο­στά στην τουρ­κι­κή προ­κλη­τι­κό­τη­τα»
ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και ΕΕ συμ­βάλ­λουν στα «γκρι­ζα­ρί­σμα­τα» μεθο­δεύ­ο­ντας τη διευθέτηση


[1] Ο Χέγκελ κάνει κάπου την παρα­τή­ρη­ση ότι όλα τα μεγά­λα κοσμοϊ­στο­ρι­κά γεγο­νό­τα και πρό­σω­πα παρου­σιά­ζο­νται σαν να λέμε, δυο φορές.
Ξέχα­σε όμως να προ­σθέ­σει: «τη μια φορά σαν τρα­γω­δία, την άλλη σαν φάρ­σα»…
Να πώς αρχί­ζει το βιβλίο του «Η 18η Μπρυ­μαίρ του Λου­δο­βί­κου Βονα­πάρ­τη» ο Κ. Μαρξ, όπου ασκεί τη μεγα­λο­φυή κρι­τι­κή του ανά­λυ­ση των πολι­τι­κών γεγο­νό­των που σχε­τί­ζο­νται με τη γαλ­λι­κή επα­νά­στα­ση (και καλύ­πτουν την τριε­τία 1848–1851)

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο