Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

ΜΙΑ ΒΡΑΔΙΑ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟΝ ΝΤΕΙΒΙΝΤ ΜΠΟΟΥΙ

Η NEW STAR αποτίνει φόρο τιμής στον πολυτάλαντο Ντέιβιντ Μπόουι, προβάλλοντας για μία μόνο μέρα το αριστούργημα

«ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΥΡΙΕ ΛΩΡΕΝΣ»
ΤΟΥ ΝΑΓΚΙΣΑ ΟΣΙΜΑ
ΜΕ ΤΟΝ ΘΡΥΛΟ ΤΗΣ ΡΟΚ ΝΤΕΪΒΙΝΤ ΜΠΟΟΥΙ

Ο Ντέιβιντ Μπόουι, υποδύεται έναν γεννημένο αρχηγό στην ταινία του Όσιμα και τον υποδύεται σαν γεννημένο αστέρι του κινηματογράφου.

ΠΕΜΠΤΗ 14/1 στις 22:00
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΛΚΥΟΝΙΔΑ
ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 3 ΕΥΡΩ

Ο Ντέιβιντ Μπόουι , ήταν ένας πολυτάλαντος καλλιτέχνης και μία θρυλική προσωπικότητα της Ροκ. Έγραψε μερικά από τα καλύτερα κομμάτια του είδους και συνεργάστηκε με τους καλύτερους. Ήταν ένας χαμαιλέων και δίδαξε σε γενιές μουσικών την δύναμη της θεατρικής παρουσίας επί σκηνής. Από τον Ziggy Stardust στο “Space Oddity” toy 1969, μέχρι το συγκλονιστικό “Lazarus”.

O Μπόουϊ, όπως χαρακτηριστικά γράφουν οι New York Times,  τραγουδούσε πάντα από την θέση του outsider: ο εξωγήϊνος, ο ανδρόγυνος, ο αντικοινωνικός, ο αστροναύτης από μακριά.

Λίγα λόγια για την ταινία:

LAWRENCEΟ Λοχίας Τζων Λώρενς είναι αιχμάλωτος των Ιαπώνων, το 1942. Αποτελεί αίνιγμα ανάμεσα στους συγκρατούμενους του καθώς είναι ο μόνος που μπορεί να έχει ένα είδος  eπικοινωνίας με τους Ιάπωνες δεσμώτες του και μοιάζει ν’ αντιλαμβάνεται την κουλτούρα τους. Οι Ιάπωνες το γνωρίζουν και τον προκαλούν φέρνοντάς τον αντιμέτωπο με το σύστημα αξιών τους. Οι συνθήκες δυσκολεύουν όταν φέρνουν αιχμάλωτο τον σκληρό, υπερήφανο και θαρραλέο Λοχαγό Ζακ Σελιέ. Ο Λώρενς ξέρει πως οι φύλακες θα προσπαθήσουν να σπάσουν το ηθικό του Σελιέ και θα κάνουν τα πάντα γι’ αυτό. Αυτό που θ’ ακολουθήσει δεν είναι απλά μια μάχη για επιβίωση είναι κάτι πολύ περισσότερο, είναι η μάχη μεταξύ δύο κοσμοθεωριών.