Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μια …κομμουνίστρια που συλλαμβάνει κομμουνιστές!

Σχο­λιά­ζει Ο ΚΡΕΤΙΝΟΣ //

«Μια κομ­μου­νί­στρια επι­κε­φα­λής των σωμά­των ασφα­λεί­ας» έγρα­ψε στην πρώ­τη σελί­δα της η εφη­με­ρί­δα Documento στις 2.9.2018.

Πρό­κει­ται για τηνέα υπουρ­γό Προ­στα­σί­ας του Πολί­τη Όλγα Γερο­βα­σί­λη, που στα νιά­τα της πέρα­σε απ’ τις γραμ­μές της Κομ­μου­νι­στι­κής Νεο­λαί­ας Ελλά­δας. Ανή­κει, δηλα­δή, σ’ αυτή την κατη­γο­ρία, που στη φρα­σε­ο­λο­γία των Κνι­τών έχει καθιε­ρω­θεί ως «πρώ­ην δικός μας» ή «πρώ­ην δικιά μας»…

«Η προ­στα­σία των πολι­τών είναι ουσιώ­δης και κρί­σι­μη για την προ­ο­δευ­τι­κή δια­κυ­βέρ­νη­ση του τόπου» και «μιλά­με για προ­στα­σία των πολι­τών και όχι για κατα­στο­λή. Μιλά­με για ασφά­λεια που βασί­ζε­ται στην εμβά­θυν­ση των δημο­κρα­τι­κών αρχών με το βλέμ­μα στραμ­μέ­νο στο μέλ­λον και όχι στη διεύ­ρυν­ση του αυταρ­χι­σμού με το βλέμ­μα στραμ­μέ­νο στο παρελ­θόν» δήλω­σε σε συνέ­ντευ­ξή της στην κυρια­κά­τι­κη «Kontranews» η Ολγα Γερο­βα­σί­λη πάλι την ίδια μέρα (2.9.2018).

Και, ω του θαύ­μα­τος, την ίδια μέρα ήρθε η επι­βε­βαί­ω­ση για τα σώμα­τα ασφα­λεί­ας, όπως τον θέλει η υπουρ­γός: Στη Λάρι­σα έγι­ναν συλ­λή­ψεις τεσ­σά­ρων στε­λε­χών του ΚΚΕ, οι οποί­οι κρα­τή­θη­καν όλη τη νύχτα, για­τί έκα­ναν αφι­σο­κόλ­λη­ση και έγρα­φαν συν­θή­μα­τα ενό­ψει του φεστι­βάλ «100 χρό­νια ΚΚΕ – 50 χρό­νια ΚΝΕ».

larisa

Με ανα­κοί­νω­σή της η Τομε­α­κή Επι­τρο­πή Λάρι­σας του ΚΚΕ καταγ­γέλ­λει: «Πρό­κει­ται για ενέρ­γεια επι­κίν­δυ­νη για το λαϊ­κό κίνη­μα με τους κομ­μου­νι­στές μπρο­στά, που απο­δει­κνύ­ει τον αυταρ­χι­σμό και την κατρα­κύ­λα της κυβέρ­νη­σης. Ο λαός της πόλης μας πρέ­πει να κατα­δι­κά­σει στην συνεί­δη­ση του την προ­κλη­τι­κή και ακραία αυτή πολι­τι­κή ενέργεια».

Απ’ το πρωί της Δευ­τέ­ρας, 3 Σεπτέμ­βρη 2018, άρχι­σαν δια­δη­λώ­σεις στα δικα­στή­ρια της Λάρι­σας με συν­θή­μα­τα: «Η τρο­μο­κρα­τία δεν θα περά­σει, του λαού η πάλη θα τη σπά­σει» και «κάτω τα χέρια από τους κομμουνιστές».

Τελι­κά τα μέλη του ΚΚΕ αφέ­θη­καν ελεύ­θε­ροι. Σε βάρος τους απαγ­γέλ­θη­καν κατη­γο­ρί­ες για δια­κε­κρι­μέ­νη φθο­ρά και ορί­στη­κε δικά­σι­μος για τις 5 Ιού­νη του 2019.

Τώρα να επα­να­λά­βει κανείς «πού ‘σαι νιό­τη μου πως θα γινό­μουν άλλος» δεν έχει νόη­μα. Έχει ξεθω­ριά­σει τόσο πολύ. Το μόνο που μπο­ρεί να κάνει είναι να σιγο­σφυ­ρί­ξει απ’ την «Κατά­στα­ση πολιορ­κί­ας» για το «πόσο άλλα­ξε αυτό το παι­δί» και «τον αγώ­να, που θα ‘ταν δύσκο­λος, αλλά ωραί­ος κι ήρθε να γίνει σαπι­σμέ­νο σταφύλι…»

larisa2

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο