Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Μια μαρτυρία για την …φιλανθρωπία της Καρέλιας Α.Ε.

Αναφερθήκαμε με προηγούμενη ανάρτησή μας στο εγκώμιο που έπλεξε η εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή στην Καρέλιας Α.Ε. για «έξτρα παροχές προς τους εργαζόμενους αλλά και σε κοινοφελείς (sic) σκοπούς» .

Σε μια από τις κοινοποιήσεις του θέματος, αναγνώστης – πρώην εργαζόμενος σε περίπτερο – έγραψε (ενυπόγραφα) ένα σχόλιο που – αν είναι όπως τα περιγράφει – αποκαλύπτει τη δήθεν φιλανθρωπία της Καρέλιας Α.Ε.

Παραθέτουμε το σχόλιο χωρίς τα στοιχεία ταυτότητας του σχολιάζοντα (για ευνόητους λόγους):

martyriaΕπειδή μέχρι πριν δύο μήνες δούλευα σε περίπτερο θέλω να πω για την τσάμπα μαγκιά της καπνοβιομηχανίας Καρέλια… Πριν κάποια χρόνια το ποσοστό κέρδους στα σημεία πώλησης στα περίπτερα ήταν στο 10 της 100!! Τα τελευταία χρόνια τα τσιγάρα διανέμονται αποκληστικα από δύο εταιρείες. Η μία εταιρεία ανήκει στην Phillip Morris (marlboro) και η άλλη στην camel που συνεργάζεται με τον Καρέλια… Λοιπόν επειδή όλες οι εταιρείες δίνουν στα σημεία πωλήσεις κέρδος περίπου 20 λεπτά στο πακέτο η Καρέλια δίνει μόλις 8 με 9 λεπτά στο κάθε πακέτο που πουλάει το σημείο πώλησης… Αν αναλογιστεί κάποιος ότι η εταιρεία του Καρέλια πουλάει περίπου 350.000 πακετα την μέρα και από τα περίπου 12 λεπτά λιγότερα που δίνει από την κάθε άλλη εταιρεια αν κάνει κάποιος τον πολλαπλασιασμό θα διαπιστώσει κάποιος ότι με το μονοπώλιο της κερδίζει περίπου 40.000 την μέρα από την μη απόδοση ενός έστω μικρού κέρδους στα περίπτερα…. Αποτέλεσμα αυτού είναι να έχουν κλείσει πολλά περιπτερα και πολλοί άνθρωποι να έχουν μείνει άνεργοι… Από αυτά τα περίπου 15 έκατομμυρια που στην ουσία εκβιαστικά παίρνει από τα σημεία πώλησης στο τέλους του χρόνου δίνει κάποια 2-3 εκατομμύρια σαν μπόνους στους εργαζόμενους για να φαίνεται και φιλάνθρωπος… Αυτή είναι η κομπίνα της καπνοβιομηχανίας Καρέλια την οποία όσοι δεν έχουν δουλέψει στον χώρο δεν την γνωρίζουν… Το ότι οι φασίστες την γνωρίζουν δεν υπάρχει καμία αμφιβολία αλλά φαίνεται ότι από τα στην ουσία κατασχεθέντα των σημείων πωλήσεις θα μοιράζονται και ένα ποσό αρκετά μεγάλο για τις ανάγκες του φασιστικού τους εκτρώματος…

 

 

Όταν οι φασίστες της Χρυσής Αυγής «γλείφουν» τους καπιταλιστές