Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Μισές αλήθειες, μεγάλα ψέματα…

Με αφορμή τις πρόσφατες εκλογές στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, η δημοσιογράφος Έλενα Ακρίτα με το άρθρο της «Ο Σπύρος ο Μπιμπίλας» στην εφημερίδα «Τα Νέα» επιτέθηκε στο ΚΚΕ ότι προβαίνει σε σεξιστικά σχόλια για τον νέο πρόεδρο του ΔΣ του ΣΕΗ.
Αναρωτιόμαστε, αλήθεια, σε ποια στοιχεία βασίζει η αρθρογράφος το λάβρο κατηγορητήριό της για το ΚΚΕ;
«Χτενίζοντας» το διαδίκτυο, δεν βρήκαμε ούτε ένα σχόλιο αυτού του είδους που να προέρχεται από το ΚΚΕ.
Άλλωστε η ίδια η ιδεολογία και η στρατηγική του ΚΚΕ για κατάργηση όλων των ταξικών, κοινωνικών, εθνικών, φυλετικών κ.ά. διαιρέσεων το καθιστούν αδιάλλακτο αντίπαλο του ρατσισμού κάθε είδους.
Για το ΚΚΕ οι διακρίσεις αυτές είναι τόσο εχθρικές προς τα λαϊκά στρώματα, όσο εχθρική είναι γι’ αυτά και η εκμεταλλευτική κοινωνία που τις γεννά.

Επειδή η συντάκτρια του άρθρου φαίνεται πως διαισθάνεται ότι οι αβάσιμοι ισχυρισμοί της δεν έχουν ίχνος πειστικότητας, καταφεύγει στο τέχνασμα της επιλεκτικής αποκοπής μιας φράσης από την τοποθέτηση του ΚΚΕ στη Βουλή για τα ομόφυλα ζευγάρια, παραχαράζοντας ολοσχερώς τη θέση του Κόμματος για το θέμα και επιβεβαιώνοντας το λαϊκό γνωμικό πως η μισή αλήθεια ισοδυναμεί με ψέμα. Πίσω από όλα αυτά νομίζουμε πως διακρίνεται η αδυναμία ευθείας και έντιμης πολιτικής αντιπαράθεσης, αλλά και μια αμηχανία για τα αποτελέσματα των εκλογών στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, που σε συνθήκες πρωτοφανούς μαζικότητας ανέδειξαν για άλλη μία φορά πρώτη τη «Δημοκρατική Ενότητα Ηθοποιών», τη συνδικαλιστική δύναμη που πρόσκειται στο ΚΚΕ. Ίσως πάλι όλα αυτά να αποτελούν μια απόπειρα να διασκεδαστούν οι αρνητικές εντυπώσεις που προκάλεσε η θλιβερή στάση της δεύτερης και της τρίτης σε ψήφους παράταξης να ενωθούν για να εξοστρακίσουν παντελώς τη «Δημοκρατική Ενότητα Ηθοποιών» από το προεδρείο του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου, παραβιάζοντας ωμά την εντολή του κλάδου των ηθοποιών.

Εκείνο που δεν αλλάζει -αρέσει δεν αρέσει σε κάποιους, είναι ότι οι εκλογές ανέδειξαν πρώτη δύναμη και πάλι την Δημοκρατική Ενότητα Ηθοποιών!
Και όπως αναφέρουν
Από αύριο, η μάχη για την ζωή μας και την τέχνη, για συλλογικές συμβάσεις, πνευματικά δικαιώματα, για μια σειρά διεκδικήσεων του κλάδου θα είναι εδώ και θα κριθούν από τον αγώνα που θα δώσει μαζικά ο κλάδος.

Συνεχίζουμε, Ολοι Μαζί, Δυνατοί!

Δείτε και |> ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΗΘΟΠΟΙΩΝ