Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Μιχ. Σελέκος: Θέλουμε δήμους που θα παλεύουν για το λαό

Για τα ζητήματα της κοινωνικής πολιτικής, της υγείας και των εργασιακών σχέσεων στους δήμους όλης της χώρας, που βιώνει ο λαός, αναφέρθηκε από το Συνέδριο της ΚΕΔΕ, ο δήμαρχος Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος. Χαρακτηριστικά τόνισε πως οι πολίτες ζουν την ανεργία, φτώχεια, ανέχεια, ανασφάλεια για το μέλλον «με τα παιδιά μας να γίνονται σύγχρονοι μετανάστες και λαϊκές οικογένειες να μην μπορούν να ανταποκριθούν στις στοιχειώδεις ανάγκες», ενώ οι συνταξιούχοι υπολογίζουν συνεχώς τις απώλειες τους.

«Όλη αυτή την κοινωνική πίεση την γνωρίζουμε και προσπαθούμε να βρούμε κάποιες λύσεις οι δήμοι με τις στοιχειώδεις, υποστελέχωμένες υπηρεσίες και τα ελάχιστα χρήματα που έχουν απομείνει στους προϋπολογισμούς μετά τις περικοπές που γίνονται κάθε χρόνο» είπε ο Μ. Σελέκος.

Υπενθύμισε τους χιλιάδες πολίτες που κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς σπίτι, τις οικογένειες που έχουν μείνει χωρίς ρεύμα τους έχουν κοπεί το ρεύμα αλλά και τη στάση της πλειοψηφίας της ΚΕΔΕ στην πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για τους πλειστηριασμούς χρόνια κάνουμε προσπάθεια, την οποία δε δέχθηκε.

«Για τα κοινωνικά θέματα, τι προτείνει η ΚΕΔΕ; Με δύο λόγια μεταφορά αρμοδιότητας στους δήμους. Δηλαδή μετακίνηση κόστους λειτουργίας στους δημότες. Σπάει ο ενιαίος χαρακτήρας των κοινωνικών υπηρεσιών και δημιουργούνται δομές υγείας και παιδείας, πολλών ταχυτήτων», συνέχισε ο δήμαρχος Χαϊδαρίου και παρέθεσε τα όσα αντιμετωπίζουν οι λαϊκές οικογένειες με τους παιδικούς σταθμούς και τα χιλιάδες παιδιά που έμειναν εκτός. «Εμείς πιστεύουμε ότι όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα να πηγαίνουν σε παιδικούς σταθμούς που θα είναι δωρεάν και θα υπάρχουν όλες οι προδιαγραφές και προϋποθέσεις για να έχουν καλή φοίτηση. Για τους νέους παιδικούς σταθμούς, ξέρετε ότι το παραμύθι για τους 1.800 που θα λειτουργήσουν, έχουν μείνει στα λόγια όπως άλλα πολύ ωραία που ακούμε για χρηματοδότηση και ενίσχυση των δήμων», ανέφερε.

Για τα νηπιαγωγεία και την πρόταση να περάσουν στους δήμους, επισήμανε ότι θα έχουμε «ακριβώς την ίδια διαδρομή, τα ίδια προβλήματα, τα ίδια φαινόμενα που έχουμε και με τους παιδικούς σταθμούς. Η εκπαίδευση και ο ενιαίος χαρακτήρας δεν πρέπει να σπάσει». Παράλληλα είπε ότι η υγεία «από την πρωτοβάθμια μέχρι την τριτοβάθμια, πρέπει να είναι αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν. Είναι αγαθό που πρέπει να είναι ενταγμένο σε έναν κεντρικό σχεδιασμό».

Θύμισε επίσης πως οι πρώτοι και πρόθυμοι που άρχισαν να υλοποιούν τις ελαστικές σχέσεις εργασίας ήταν οι δήμοι με πρώτους αυτούς της δυτικής Αττικής που είχαν το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας. Συγκεκριμένα είπε ότι «θέλουν εργαζόμενους που να συμβιβάζονται με τα λίγα και να ικανοποιούνται με ένα κομμάτι ψωμί που τους δίνετε» και επισήμανε πως στις κινητοποιήσεις που κάνουν οι εργαζόμενοι των οκτάμηνων, εκτός από τους δημάρχους της «Λαϊκής Συσπείρωσης», δυστυχώς η πλειοψηφία των δημάρχων δεν συμπαραστάθηκε στα αιτήματα των εργαζόμενων.

Καταλήγοντας, ο Μ. Σελέκος, υπογράμμισε πως «εμείς σαν “Λαϊκή Συσπείρωση” θέλουμε δήμους που θα παλεύουν κατά της ανεργίας και θα στηρίζουν τους αγώνες εργαζομένων, διεκδικώντας παράλληλα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν οι τεράστιες ανάγκες που υπάρχουν».

Πηγή: 902.gr