Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Μουντιάλ βαμμένο με αίμα: Άλλοι 67 νεκροί εργάτες στα κάτεργα του Κατάρ

Βαρύ φόρο αίματος και απωλειών σε ανθρώπινες ζωές είναι το τίμημα της διοργάνωσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου 2022 στο Κατάρ.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, από τον Ιούλιο έως το Νοέμβριο, 67 εργάτες από το Νεπάλ έχασαν τη ζωή τους στα κάτεργα του Κατάρ εξαιτίας των άθλιων συνθηκών εργασίας.

Παρά τις δεσμεύσεις των διοργανωτών και των ανάδοχων εταιρειών ότι θα υπήρχε βελτίωση του περιβάλλοντος εργασίας, από τον Ιούλιο του 2019 μέχρι και τον Ιούλιο του 2020, δηλαδή μέσα σε ένα χρόνο, 104 εργάτες σκοτώθηκαν εν ώρα δουλειάς.

Εκτιμάται πως ο πραγματικός αριθμός των εργατών που έχουν χάσει τη ζωή τους στις εργασιακές γαλέρες της Ντόχα, ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου, είναι κατά πολύ μεγαλύτερος από αυτόν που ανακοινώνεται επίσημα. Σιγή ασύρματου άλλωστε υπάρχει από τις αρχές για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασαν τη ζωή τους οι εργάτες, ενώ ούτε καν οι οικογένειες των νεκρών είχαν σχετική πληροφόρηση και η αποζημίωση που έλαβαν ήταν πενιχρή.

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι, πρωτίστως μετανάστες από φτωχές χώρες της Ασίας, εργάζονται νυχθημερόν για την κατασκευή των υπερσύγχρονων υποδομών του Παγκοσμίου Κυπέλλου, έτσι ούτως ώστε το Κατάρ να είναι πανέτοιμο να διοργανώσει το Μουντιάλ στις 21 Νοεμβρίου 2022.