Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Μουντιάλ 2018: Βραζιλία – Μεξικό και Ιαπωνία – Βέλγο – Θα συνεχιστούν οι εκπλήξεις;

Μουντιάλ 2018:  Δύο ακόμη αγώνες σήμερα στη φάση των «16». Στην μάχη των προημιτελικών μπαίνει η Βραζιλία, η οποία δεν θέλει να πέσει θύμα έκπληξης όπως πολλά φαβορί μέχρι τώρα.

Στις 17:00, στη Σαμάρα, θα παίξουν η Βραζιλία με το Μεξικό και στις 21:00, στο Ροστόφ, θα αναμετρηθούν το Βέλγιο και η Ιαπωνία.

Οι παίκτες του Τίτε καλούνται να επιβεβαιώσουν τον τίτλο του φαβορί, που «κουβαλούν στις πλάτες τους» όχι μόνο για τον συγκεκριμένο αγώνα, αλλά και για την κατάκτηση του τροπαίου. Η αλήθεια είναι, πως μετά την «μουδιασμένη» αρχή, η Βραζιλία, βελτιώνει διαρκώς την εικόνα της και παίρνει το επιθυμητό αποτέλεσμα, παίζοντας και ικανοποιητικό ποδόσφαιρο σε ορισμένα διαστήματα. Φαίνεται πως όσοι υποστήριζαν ότι ο Τίτε έχει φτιάξει μία ομάδα συνόλου με καλά αποδυτήρια, είχαν απόλυτα δίκαιο.

Από την πλευρά του, ο Χουάν Κάρλος Οσόριο, που δεν μπορεί να υπολογίζει στον τιμωρημένο Μορένο, θα προτιμήσει και πάλι το 4-2-3-1 με τον Τσιτσαρίτο στην κορυφή και τους Λοθάνο, Βέλα, Λαγιούν και Γκουαρδάδο στην μεσαία γραμμή, να επιχειρούν να ελέγξουν τον ρυθμό του αγώνα. Ο Οτσόα είναι ο πιό «ταλαιπωρημένος» τερματοφύλακας του τουρνουά, ωστόσο προσδίδει σιγουριά στους συμπαίκτες του, οι οποίοι θα πρέπει να ξεπεράσουν το σοκ από την ήττα 3-0 που γνώρισαν με «κάτω τα χέρια» από την Σουηδία, ασχέτως εάν δεν αποδείχθηκε καταδικσαστική.