Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Μουντιάλ 2018: Νέα εθνικιστικά καμώματα του Κροάτη Βίντα (ΒΙΝΤΕΟ)

Μουντιάλ 2018: Νέα εθνικιστικά καμώματα από τον Κροάτη αμυντικό Νταμαγκόι Βίντα, με ένα νέο βίντεο που ξεχειλίζει από εθνικισμό.

Στο νέο βίντεο που έφερε στη δημοσιότητα το πρακτορείο Sputnik ένα 24ωρο πριν τον αγώνα της Κροατίας με την Αγγλία, ο Βίντα, ο οποίος αγωνίζεται στην τουρκική Μπεσίκτας, ακούγεται να φωνάζει «δόξα στην Ουκρανία» (σύνθημα των συνεργατών των ναζί κατακτητών κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο) και «να καεί το Βελιγράδι», την πρωτεύουσα της Σερβίας.

Δίπλα στον Βίντα που κρατάει ένα μπουκάλι μπίρα είναι αυτή τη φορά ο βοηθός προπονητής της Κροατίας Ίβιτσα Όλιτς, ο οποίος δεν αντιδρά σε όσα ακούει από τον 29χρονο παίκτη.

Και αν για το πρώτο σύνθημα μπορούν να βρεθούν δικαιολογίες, για τον δεύτερο δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία περί προθέσεων.

Στο προηγούμενο βίντεο μαζί με τον Βίντα ακουγόταν να αφιερώνει τη νίκη στην Ουκρανία και τη Δυναμό Κιέβου το μέλος του προπονητικού τιμ της Κροατίας Όγκνιεν Βούκοβιτς, ο οποίος, όπως ανακοινώθηκε τη Δευτέρα, απομακρύνθηκε από την αποστολή που βρίσκεται στα γήπεδα της Ρωσίας.

Ο Βίντα είχε δεχθεί την επίπληξη της FIFA για βίντεο στο οποίο αφιέρωνε στην Ουκρανία τη νίκη-πρόκριση επί της Ρωσίας.