Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Μουντομπάσκετ: «Ώρα μηδέν» για Βενεζουέλα, Κίνα, Πουέρτο Ρίκο, Τυνησία

Μουντομπάσκετ: Στον 1ο και τον 3ο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Κίνας, και στις αναμετρήσεις Βενεζουέλα-Κίνα, Πουέρτο Ρίκο-Τυνησία, αντίστοιχα, στρέφεται το ενδιαφέρον στο πρώτο μέρος της 3ης και τελευταίας αγωνιστικής (4/9) της Α’ φάσης της διοργάνωσης.

Στον πρώτο όμιλο και με την Πολωνία να έχει εξασφαλίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση, η αναμέτρηση της αήττητης μέχρι στιγμής ομάδας του Μάικ Τέιλορ με την αδύναμη Ακτή Ελεφαντοστού (4/9, 11:00), που μετράει «δύο στις δύο» αποτυχίες, περνάει σε δεύτερη μοίρα… Βενεζουέλα και Κίνα (4/9, 15:00) ισοβαθμούν με το ίδιο ρεκόρ (1-1) και ο θριαμβευτής «αρπάζει» το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση, όπου θα δημιουργηθεί νέος όμιλος, στον οποίο θα μετέχουν και οι δύο πρώτες ομάδες του 2ου ομίλου.

Στο 2ο όμιλο, η κατάσταση και το μέλλον των ομάδων είναι ξεκάθαρο, καθώς Ρωσία και Αργεντινή έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση, έχοντας μέχρι στιγμής ρεκόρ 2-0. Βέβαια, η ολοκλήρωση της Α’ φάσης θα βρει τη μία από τις δύο να «κουβαλάει» στη Β’ μία ήττα, καθώς η 3η αγωνιστική τις βρίσκει αντιμέτωπες (4/9, 15:30). Το έτερο ζευγάρι του ομίλου, Κορέα-Αργεντινή (4/9, 11:30) είναι αδιάφορο, καθώς και οι δύο ομάδες θα συνεχίσουν στους αγώνες κατάταξης για τις θέσεις 17-32.

Στον 3ο όμιλο, Πουέρτο Ρίκο και Τυνησία θα τα δώσουν όλα στη μεταξύ τους αναμέτρηση (4/9, 11:30) για τη βελτίωση του ρεκόρ τους σε 2-1, το οποίο θα τους… ταξιδέψει στην επόμενη φάση, τη στιγμή που η Ισπανία θα αγωνιστεί απέναντι στο κατώτερης δυναμικότητας και χωρίς νίκη, Ιράν (4/9, 15:30). Οι Ίβηρες έχουν στόχο την αήττητη ολοκλήρωση των υποχρεώσεων του στην Α’ φάση και τη μεταφορά των τριών νικών στη Β’, όπου θα μπουν και οι δύο πρώτες ομάδες του 4ου ομίλου.

Τέλος, Σερβία και Ιταλία «αποχαιρετούν» με μεταξύ τους ντέρμπι την Α΄ φάση (4/9, 14:30), με τις δύο ομάδες να μάχονται για τη μεταφορά των τριών νικών στην επόμενη φάση (σ.σ. ισοβαθμούν με ρεκόρ 2-0). Στο έτερο ζευγάρι του 4ου ομίλου, Ανγκόλα-Φιλιππίνες (4/9, 10:30), οι δύο ομάδες θα παλέψουν για την πρώτη τους νίκη στη φετινή διοργάνωση, ενώ και οι δύο θα συνεχίσουν στους αγώνες κατάταξης 17-32.