Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Μπάζουν νερά και καταρρέουν τα νοσοκομεία!!! – Δύο περιστατικά σήμερα

Οι περικοπές στην υγεία, για την επίτευξη των στόχων των μνημονίων, κτός από την υποβάθμιση των ίδιων των υπηρεσιών Υγείας καθιστούν τα νοσοκομεία …εφάμιλλα των παλαιών εγκαταλειμμένων αποθηκών.

Δύο σημερινά περιστατικά έρχονται να προστεθούν σε πολλά αντίστοιχα παλαιότερα (Ιπποκράτειο Αθηνών κλπ)  όπου τα κακοσυτηρημένα – λόγω πετσοκομμένων προϋπολογισμών -νοσοκομεία καθίστανται επικίνδυνα για γιατρούς, εργαζομένους και ασθενείς.

Κατέρρευσε οροφή στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης

Κατέρρευσε σήμερα η οροφή στο γραφείο πληροφορικής του “Ιπποκρατείου” Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκο που μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, “ στις 7 το πρωί πήγαν τρεις υπάλληλοι που εργάζονται στο γραφείο τους, στο τμήμα πληροφορικής στο “Ιπποκράτειο” Νοσοκομείο και διαπίστωσαν ότι όλη η οροφή είχε καταρρεύσει”.

ippokrateio

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ δήλωσε πως “ από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα και δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό καθώς αντίστοιχο περιστατικό υπήρξε πριν από λίγες μέρες στη Βέροια, στο Κιλκίς, στη Νίκαια”.

Ο κ. Γιαννάκος ανέφερε ότι “ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των νοσοκομείων αγγίζουν το ένα δις ευρώ, δεν υπάρχουν χρήματα για συντηρήσεις στις κτιριακές εγκαταστάσεις των νοσοκομείων, υπάρχει υγρασία και τα φαινομένα επαναλαμβάνονται”.

Πλημμύρισε Κέντρο υγείας στην Κέρκυρα

kerkyraΗ δυνατή βροχόπτωση που πλήττει σχεδόν όλο το νησί της Κέρκυρας μετέτρεψε τους δρόμους σε ποτάμια, κυρίως στο επαρχιακό δίκτυο, ενώ πλημμύρισε το Κέντρο Υγείας στον Άγιο Μάρκο, που βρίσκεται 18 χλμ από την πόλη της Κέρκυρας κοντά στον Ύψο. Και αυτό εξαιτίας της έλλειψης αντιπλημμυρικών έργων.