Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Μπατίσι Μουσταφά (πρεσβεία Παλαιστίνης): Το Ισραήλ χρησιμοποιεί πολύ καλά το ψέμα και την προπαγάνδα για να καλύψει τα εγκλήματά του (Συνέντευξη)

Μιλήσαμε με τον σύμβουλο της Παλαιστινιακή;  πρεσβείας Μπατίσι Μουσταφά για όσα συνέβησαν χτες και σήμερα στη Λωρίδα της Γάζας.  Στους 123 νεκρούς που ξέραμε από τις 30 Μαρτίου μέχρι σήμερα ο κ. Μουσταφά Μπατίσι μας ενημέρωσε ότι οι τραυματίες συνολικά φτάνουν τις 12.000 εκ των οποίων 300 πολύ σοβαρά. Ανάμεσα στου νεκρούς και 7 παιδιά. Αυτό που έγινε χτες στη Γάζα είναι έγκλημα ενάντια σε άοπλους πολίτες από ένα κράτος που δε σέβεται κανένα διεθνές δίκαιο. Έκανε αυτό που κάνει τα τελευταία 70 χρόνια και συνεχώς λέει ψέματα και βρίσκει διάφορες προφάσεις για να δικαιολογήσει τα εγκλήματα. Ολες οι εκδηλώσεις των τελευταίων ημερών είναι απλά αυθόρμητες εκδηλώσεις των παλαιστινίων και σε καμιά περίπτωση οι Παλαιστίνιοι δεν αποτελούν κίνδυνο για το Ισραήλ. Το Ισραήλ ωραιοποιεί την εικόνα που βγάζει προς και χρησιμοποιεί πολύ καλά την προπαγάνδα για να καλύψει τα εγκλήματά του. Όσον αφορά την αντίδραση της διεθνούς κοινότητας, ο κ. Μπατίσι Μουσταφά είπε ότι δεν ήταν στο επίπεδο των γεγονότων. Πολύ χαλαρή αντίδραση.

Ο Μπατίσι Μουσταφά ερωτήθηκε για τη μεταφορά της πρεσβείας και στις προσπάθειες του Ισραήλ να εμποδίσει τη δημιουργία Παλαιστινιακού κράτους. Αυτό που ζητούν οι Παλαιστίνιοι είναι ο ο σεβασμός των αποφάσεων των διεθνών οργανισμών. Χαρακτηριστικό της στάσης του Ισραήλ απέναντι στους Παλαιστίνιους, όπως είπε ο κ. Μπατίσι Μουσταφά, είναι κάτι που συχνά λέει γνωστός Ισραηλινός δημοσιογράφος: Στο Ισραήλ για να σκοτωθείς δε χρειάζεται να είσαι Άιχμαν, αρκεί να έχεις μαζί σου μια Παλαιστίνια μαθήτρια που έχει στην τσάντα της ένα σχολικό ψαλίδι.