Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Μπολσονάρου: Υπέρ της επανεκλογής του Τραμπ τάχθηκε ο ακροδεξιός πρόεδρος της Βραζιλίας

«Έχω μια καλή σχέση με τον Τραμπ. Ελπίζω να επανεκλεγεί». Με αυτήν τη φράση ο ακροδεξιός πρόεδρος της Βραζιλίας  Ζαΐχ Μπολσονάρου εκδήλωσε σήμερα δημόσια την επιθυμία του να επανεκλεγεί ο Ντόναλντ Τραμπ.

Την ώρα που η αναμέτρηση μεταξύ του Τραμπ και του Δημοκρατικού αντιπάλου του Τζο Μπάιντεν παραμένει αμφίρροπη, ο Μπολσονάρου δεν άφησε περιθώρια παρερμηνείας για την προτίμησή του. «Γνωρίζετε ποιον στηρίζω, ήμουν σαφής» δήλωσε σε υποστηρικτές του μπροστά από το προεδρικό μέγαρο στη Μπραζίλια.

Αναφερόμενος στον Τζο Μπάιντεν, ο Βραζιλιάνος πρόεδρος είπε: «Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών μίλησε δύο φορές για τον Αμαζόνιο. Αυτό θέλετε για τη Βραζιλία; Αυτό ονομάζω ανάμειξη».

Βέβαια, όταν η κυβέρνηση Τραμπ αναμείχθηκε απροκάλυπτα στα εσωτερικά άλλων χωρών, ακόμη και με ενορχήστρωση βίαιων πραξικοπημάτων όπως στη Βολιβία και τη Βενεζουέλα, ο Μπολσονάρου ήταν από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές.

Θυμίζεται ότι ο Τζο Μπάιντεν είχε απειλήσει τη Βραζιλία με οικονομικές κυρώσεις λόγω της αποψίλωσης του Αμαζονίου, στην περίπτωση που εκλεγόταν. Ο Μπολσονάρου είχε θεωρήσει «καταστροφικές» αυτές τις δηλώσεις, που απειλούν τις «εγκάρδιες σχέσεις» μεταξύ των δύο χωρών.