Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Μπολσονάρου φύγε! Οργή στη Βραζιλία για την ανεύθυνη στάση του προέδρου στο θέμα του κορονοϊού

Χτυπώντας κατσαρόλες, τηγάνια και φωνάζοντας συνθήματα κατά του Μπολσονάρου, εκατομμύρια βραζιλιάνοι βγήκαν χθες στα μπαλκόνια τους ως ένδειξη αποδοκιμασίας για τον ακροδεξιό πρόεδρο της χώρας.

Οι γειτονιές του Σάο Πάολο, του Ρίο ντε Τζανέϊρο και άλλων μεγάλων πόλεων γέμισαν από ήχους και φωνές, σε μια απ’ τις μαζικότερες διαμαρτυρίες κατά του Μπολσονάρου από την έναρξη της θητείας του.

Μεγάλο τμήμα του πληθυσμού ζητά πλέον την παραίτηση του ακροδεξιού προέδρου για τους χειρισμούς του πάνω στο θέμα της πανδημίας του κορονοϊού. Την στιγμή που τα κρούσματα αυξάνονται και οι βραζιλιάνοι κλείνονται στα σπίτια τους για να μειώσουν τη διασπορά του ιού, ο Μπολσονάρου συνεχίζει να υποβαθμίζει το ζήτημα, αρνούμενος να πάρει δραστικά μέτρα.

Το πλεόν χαρακτηριστικό είναι ότι παρ’ ότι περισσότερα από 10 άτομα του στενού του κύκλου έχουν ήδη προσβληθεί από κορονοϊό, ο βραζιλιάνος πρόεδρος συνεχίζει «το βιολί του».

Χαρακτήρισε τους φόβους για πανδημία ως «φαντασιοπληξίες» κάνοντας λόγο για «υστερίες»!

Οργή προκάλεσε η κίνηση του Μπολσονάρου, το περασμένο σαββατοκύριακο, να βγει απ’ την καραντίνα του προκειμένου να παραβρεθεί σε συγκέντρωση οπαδών του! Εκεί, όπως αναφέρουν βραζιλιάνικα μέσα, άγγιξε και ήρθε σε στενή επαφή με πάνω από 272 άτομα, δίνοντας χειραψίες και βγάζοντας σέλφι.

Η ανεύθυνα προκλητική στάση του ακροδεξιού προέδρου έχει προκαλέσει οργή στη χώρα, ενώ βουλευτές της αντιπολίτευσης έχουν ήδη προχωρήσει στην συλλογή υπογραφών για καθαίρεση του Μπολσονάρου, κατηγορώντας τον ότι δρα «ανεύθυνα και εγκληματικά».