Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Μπολσονάρο προς Νορβηγία: Κοίτα ποιος μιλάει; Και εσείς σκοτώνετε φάλαινες και βγάζετε πετρέλαιο στον Β.Πόλο….

Γράφει ο Πάνος Αλεπλιώτης /

Η Νορβηγία αποφάσισε να αναστείλει την βοήθεια 30 εκατομμυρίων ευρώ προς την Βραζιλία για την προστασίας του “δάσους της βροχής”.

-Η Βραζιλία έχει παραβεί τους όρους της συμφωνίας μας. Έδειξε πως δεν θέλει να σταματήσει την υλοτόμηση, δηλώνει ο υπουργός Περιβάλλοντος της Νορβηγίας στην εφημερίδα Dagens Näringsliv.

Ο λόγος είναι πως η υλοτόμηση του δάσους γίνεται με ταχύτατους ρυθμούς από τότε που ανέλαβε ο φασίστας Μπολσονάρο. Οι δορυφορικές εικόνες της Εποπτικής Αρχής για την προστασία του Αμαζονίου (INPE), για τον μήνα Ιούνιο σοκάρουν.

Σχεδόν 3000 τετραγωνικά χιλιόμετρα δάσους έχουν εξαφανιστεί μέσα σε λίγους μήνες.

88% περισσότερο από τον περσινό Ιούνιο.

Εάν προσθέσουμε και την αύξηση των εμπρηστικών πυρκαγιών φαίνεται πως η κατάσταση στο Δέλτα του Αμαζονίου έχει ξεφύγει.

Η Νορβηγία από το 2008 που δημιουργήθηκε το Ταμείο για την προστασία του δάσους του Αμαζονίου έχει χορηγήσει περίπου 1 δισεκατομμύριο ευρώ στην Βραζιλία.

Όμως σταματά την βοήθεια για φέτος βλέποντας πως αυτή η προσπάθεια έχει σταματήσει από τον Μπολσονάρο που αντίθετα εντείνει την καταστροφή του δάσους. Είναι η δεύτερη χώρα που σταματάει την βοήθεια μετά την Γερμανία.

 Οργισμένη αντίδραση

Η αντίδραση του Μπολσονάρο ήταν άμεση.

– Νορβηγία; Δεν έχουμε τίποτα να μάθουμε από αυτούς. Αυτή δεν είναι η χώρα που σκοτώνει φάλαινες εκεί πάνω στον Βόρειο Πόλο; Που αντλεί πετρέλαιο εκεί στην ίδια περιοχή;

Ας δώσει τα χρήματα στην Γερμανία για να κάνει αναδάσωση στα δάση που έχει κόψει στην χώρα της, συνέχισε ο φασίστας Πρόεδρος.

Οι οπαδοί του Μπολσονάρο ανέβασαν στο Τουίτερ βίντεο που δείχνει το κυνήγι και την σφαγή των φαλαινών αλλά …στα νησιά Φερόε, όπως είχε αναρτηθεί και στο ΑΤΕΧΝΩΣ, ισχυριζομενοι πως είναι στην Νορβηγία.

Δεν έφταναν όμως μόνο αυτά. Ο Μπολσονάρο απέλυσε τον διευθυντή του INPE στις αρχές Αυγούστου επειδή δίνει στην δημοσιότητα τα στοιχεία, που ο Μπολσονάρο αμφισβητεί και κάνει κριτική στην αδιαφορία που δείχνει η κυβέρνηση Μπολσονάρο στην καταστροφή του πνεύμονα της γης.

Ο ενδοκαπιταλιστικός καυγάς θα είχε την δική του …νοστιμιά εάν δεν διεξάγονταν από κυβερνήσεις που υπηρετούν τα μονοπώλια και ενισχύουν την προσπάθειά τους για μεγαλύτερα κέρδη καταστρέφοντας ανθρώπους και περιβάλλον.

Η ευαισθησία που επιδεικνύουν είναι υποκριτική και στάχτη στα μάτια των λαών.