Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Μπορείς να κόψεις όλα τα λουλούδια, αλλά δεν μπορείς να εμποδίσεις την άνοιξη να έρθει!

ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ του ΕΕΤΕ
Συνάδελφοι, φίλοι και εραστές της τέχνης

Την Πέμπτη 21 Μαΐου στις 7 μ.μ., στην πλατεία Συντάγματος, ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμα του Πανελλήνιου Μουσικού ΣυλλόγουΗ αλυσίδα μεγαλώνει – Γίνε κι εσύ ένας κρίκος” και μπαίνουμε και εμείς με τα έργα μας στην αλυσίδα.

Στη διάρκεια της κινητοποίησης θα εκτίθενται εικαστικά έργα σε ψηφιακές εκτυπώσεις τα οποία θα δωρίζονται στους περαστικούς.
«Είναι μια κίνηση των εικαστικών καλλιτεχνών προς την κοινωνία που πάσχει κάτω από την ανεργία, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, τη μαύρη εργασία και την εκμετάλλευση», σημειώνει το ΕΕΤΕ.
Μπορείς να κόψεις όλα τα λουλούδια, αλλά δεν μπορείς να εμποδίσεις την άνοιξη να έρθει!
Πάμπλο Νερούδα
Με αυτόν το στίχο του μεγάλου Χιλιανού ποιητή Πάμπλο Νερούδα στις 21 Μαΐου 2020, συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις μας διεκδικώντας την ενίσχυση όλων των καλλιτεχνών δημιουργών.

να κόψεις όλα τα λουλούδια αλλά δεν μπορείς να εμποδίσεις την άνοιξη να έρθει

Όλοι εμείς οι εικαστικοί καλλιτέχνες που δημιουργούμε, που προσπαθούμε να επιβιώσουμε μέσα σε αυτές τις πολύ δύσκολες σημερινές συνθήκες, επιβιώνοντας ως αυτοαπασχολούμενοι ή με σχέση εξαρτημένης εργασίας, με μπλοκάκι ή χωρίς χαρτιά, εκπαιδευτικοί τέχνης που καλούνται να εργαστούν κάτω από παρακολούθηση με κάμερες, στην εργασιακή επισφάλεια, όλοι όσοι ζούμε μέσα σε αυτές τις συνθήκες που αμφισβητούν την υπόστασή μας, το να δημιουργούμε, το να υπάρχουμε.

Διεκδικούμε ουσιαστικά μέτρα στήριξης!
Διεκδικούμε να μπορούμε να ζήσουμε από την Τέχνη μας!

Ψηφιακές εκτυπώσεις εικαστικών έργων θα εκτεθούν και θα δωρίζονται στους περαστικούς.

Είναι μια κίνηση των εικαστικών καλλιτεχνών προς την κοινωνία που πάσχει κάτω από την ανεργία, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, τη μαύρη εργασία και την εκμετάλλευση.

Αγωνιζόμαστε για την Τέχνη και τον Πολιτισμό, συμπαρατασσόμαστε με τους αγώνες των εργαζομένων για εργασιακά δικαιώματα, ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗ ΖΩΗ, ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ.

Σας καλούμε όλους την Πέμπτη 21 Μαΐου 2020, στο Σύνταγμα στις 7 μ.