Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Μυτιλήνη: Αστυνομικοί ξυλοκόπησαν άγρια αιτούντες άσυλο αφού πρώτα τους πέρασαν χειροπέδες!!! (ΒΙΝΤΕΟ)

Νέο περιστατικό αστυνομικής βίας σε πρόσφυγες είχαμε το μεσημέρι της Παρασκευής στη Μυτιλήνη. Όπως φαίνεται και στο βίντεο δύο πρόσφυγες  δέχθηκαν επίθεση από αστυνομικούς και συνοριακούς φύλακες.

Οι πρόσφυγες, σύμφωνα με δημοσιεύματα, επέστρεφαν στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ από το σουπερμάρκετ όπου είχαν μεταβεί για ψώνια.

Οι συνοριακοί φύλακες και ο αστυνομικός έχουν περάσει χειροπέδες στον ένα πρόσφυγα. Ο άλλος πέφτει κάτω και συνεχίζουν να τον χτυπούν και να τον κλοτσούν παρόλο που βρίσκεται στο έδαφος.

Οι τρεις συνοριοφύλακες και ο αστυνομικός τέθηκαν σε διαθεσιμότητα. Σε σχετική ανακοίνωση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, με εντολή του αρχηγού της ΕΛΑΣ, Μιχαήλ Καραμαλάκη, σημειώνεται ότι «η διερεύνηση του περιστατικού ανατέθηκε στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας. Παράλληλα, διατάχθηκε σε βάρος τους Ένορκη Διοικητική Εξέταση και τέθηκαν σε διαθεσιμότητα».

Εντύπωση προκαλεί  ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριοφυλάκων Παναγιώτης Χαρέλας ο οποίος έσπευσε να δικαιολογήσεις τις απρέπειες του ξυλοδαρμού αιτούντων άσυλο και μάλιστα αφού τους είχαν βάλει χειροπέδες.

Φώτης Αγγουλές, ο προλετάριος ποιητής